E in firea noastra, a femeilor, sa ne facem uneori probleme sau adevarate procese de constiinta din cauza varstei. Din cele mai vechi timpuri femeile au cautat trucuri de infrumusetare si de prelungire a tineretii. Cu totii am auzit legendele conform carora Cleopatra facea baie in lapte ca sa-si pastreze tineretea. O data cu evolutia omenirii progresele sunt tot mai mari si in acest domeniu. Daca te preocupa subiectul poti gasi o gramada de specialisti capabili sa te sfatuiasca sa-ti pui in valoare toate atuurile pentru  a-ti ascunde varsta cat mai mult.

Atata vreme cat functia principala a femeii era procrearea, cu cat te apropiai de sfasitul acestei perioade rolul femeii scadea si nici preocuparea ei pentru a se mentine tanara nu mai avea acelasi sens. Omenirea insa a evoluat si, oricat de reticenti ar mai fii unii, aceasta idee a cam disparut din mentalitati.

Multe dintre framantarile noastre sunt insa interioare. De multe ori aspectul exterior ne ajuta sa avem mai multa incredere in noi insine.

Cand aveam 20 de ani ma distram auzind ca femeia la 40 de ani are un farmec irezistibil. Tineretea pare ca iti da dreptul sa privesti lucrurile mai usor, detasat, in alb si negru, sa nu-ti bati capul sa vezi prea mult dincolo de ce vrei tu sa vezi. Esti tanar si crezi ca vei ramane o viata asa, ai destul timp pentru profunzime. Dupa ce am trecut de 30 de ani am inceput sa ma simt cu adevarat o femeie frumoasa. Stati linistiti, nu vreau sa-mi etalez frumusetea nici pe net nici la concursuri de miss :)) , e vorba probabil de perceptia mea asupra mea si nici narcisism nu e, stati linistiti. Poate o anume maturizare s-a produs la mine in jurul acestei varste, poate ca la alte femei se produce mai devreme, cine poate sti? Stiu foarte bine ca vreau de la viata, cunosc foarte multe din defectele si calitatile mele si incerc sa ma folosesc de materialul din dotare :d Mi-am asezat destul de bine lista de prioritati iar un rid sau un fir alb nu fac decat sa ma faca sa nu uit sa am grija si de mine, pentru a putea avea mai mult timp de calitate impreuna cu cei dragi. Nu toate ies asa cum am vrea uneori  dar cel mai important e sa nu ne uitam obiectivele si sa perseveram pana gasim o cale sa le atingem. Pe principiul – un sut in fund e un pas inainte- sau – unde se inchide o usa vei gasi o fereastra.

Va doresc o viata frumoasa!

Despre varsta femeii a scris si Cristina!


taguri, ,

  Deschide discutia


   

 • Savu a comentat...


  Stateam la serviciu si mi-am amintit de o carte care o am prin biblioteca personala scrisa de dumneavoastra si m-am gandit sa dau un search pe google sa vad ce mai faceti.Mi-a facut o deosebita placere sa mai citesc vesti noi…..


 •  

 • lila a comentat...


  Ma simt onorata, desi e clar o confuzie pe undeva. Nu puteti avea o carte scrisa de mine, decat daca vine din viitor 🙂

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.