In urma cu ceva timp rula peste tot campania de promovare a cartii. Desi era prezentata de Maia Morgenstern, pe care o apreciez enorm, reclama mi s-a parut prea agresiva si m-am gandit ca n-o sa-mi placa in mod special sa citesc, prea multa reclama si atat. Ei bine m-am inselat si ma bucur ca e asa. Chiar mi-a fost greu sa o las din mana, e genul de carte pe care o citesti pe nerasuflate.

Pe langa povestea dramatica  a unei fetite evreice care reuseste sa evadeze din lagar in 1942 ne este prezentata si povestea jurnalistei care se ocupa de subiectul raziei de la Vel’ d’Hiv la comemorarea a 60 de ani de la cutremuratorul eveniment.

Desi cartea nu se vrea o lucrare istorica descrie evenimente tragice din istorie care sunt prea putin cunoscute, cum e cazul raziei de la Velodrome d’Hiver din 1942. Este foarte putin cunoscuta situatia politiei franceze, in cazul de fata, care din exces de zel a favorizat si accentuat atrocitatile de la Aushcwitz.

Pe langa tragismul evenimentului si povestea jurnalistei ne pune pe ganduri. Greu de inteles si mentalitatea masculina, cum de un barbat, in jurul varstei de 40 de ani, care isi dorea mai multi copii, se simte amenintat de sosirea pe lume a celui de-al doilea copil si-i cere sotiei divortul din cauza ca naste . Sa fie legat de criza barbatului de 40 de ani sau nu are legatura cu varsta? Oricum n-o sa pot intelege niciodata oamenii care nu se implica in viata copiilor lor, pentru ca, vezi doamne, nu sunt pregatiti pentru asta. Pregatiti sau nu, daca acei copii exista au nevoie de parinti, indiferent daca acestia ar prefera sa mai copilareasca sau nu. Problemele ti le pui inainte de aparitia copiilor, nu dupa.

Cumpara cartea de aici!

Cartea este aparuta la Editura Litera in colectia Premium si am primit-o pentru www.curcubeu.com . Multumesc!

taguri, , , , , ,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.