Ar fi potrivita denumirea de salata de iarna dar merge foarte bine in orice anotimp. Recunosc, prima data am mancat-o cu maioneza dar de atata vreme nu ma mai ating de maioneza si salata asta e din ce in ce mai buna 🙂

Salata se face foarte simplu, maruntirea fructelor si legumelor este ceva mai migaloasa. 

Am folosit mere, morcovi si telina, un strop de ulei de masline si zeama de la o lamaie. Dupa gust se poate renunta la oricare din ingrediente, iar proportiile dintre ele se aleg tot dupa gust si in functie de ce aveti in casa.

Merele, morcovii si telina se spala si se curata (merele nu le-am curatat de coaja, am indepartat insa coaja merelor rase care ramanea in bucati mai mari), apoi se dau pe razatoare.

 

 

Salata e foarte buna, dulce si acrisoara de la lamaie, greu sa te limitezi la o portie 🙂

Pentru ca de curand am primit niste samburi de pin si nu ma hotaram unde sa-i folosesc am adaugat cativa, prajiti (poate i-am rumenit cam mult, dar au fost buni), si in salata aceasta, ca sa fie usor diferita de ce mai facusem. Mi-a placut foarte mult experienta, sigur o repet cand mai am muguri de pin.

Am folosit salata pe post de garnitura, de fapt, alaturi de ciocanele de pui rumenite 2 min cu putin usturoi.

Sa aveti pofta!

 

taguri, , , , , ,

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.