Imi place foarte mult avocado si ma straduiesc sa nu uit sa-l pun mai des in cosul de cumparaturi. A durat ceva pana am invatat si sa aleg un avocado bun si copt, dupa ce am nimerit de cateva ori un fruct tare imposibil de mancat. Secretul e sa fie usor moale cand il apesi cu degetul, nici foarte moale sa intre mana prin el dar daca e rigid sigur nu e bun de mancat si nu intotdeauna se mai inmoaie daca-l mai tinem cateva zile in bucatarie.
Salata cu avocado se face foarte rapid si, in general, adaug ce ingrediente am la indemana. Am folosit 2 fructe de avocado cam micute, un ardei kapia rosu, 2-3 rosii chery, 2 conserve de sardine in ulei de masline, 3 linguri samburi de pin si sucul de la o jumatate de lamaie.
Fructul de avocado se taie in jumatati, se indeparteaza samburele si se scoate miezul cu ajutorul unei linguri, apoi se taie bucatele. Am taiat si ardeiul bastonase, rosiile jumatati si am amestecat ingredientele. La final am adaugat samburii de pin usor prajiti (eu am parlit cativa). As fi adaugat si patrunjel proaspat tocat dar nu am avut.
E o salata rapida, sanatoasa si de efect.
Sa aveti pofta!