Reteta este din revista Metro 😉 Prajitura e delicioasa, de efect, am facut deocamdata jumatate, maine revin cu creme brulee 🙂

Pentru prajitura am folosit, pentru 8 portii: 1oo g unt, 120 g zahar pudra, 2 oua, 120 g faina, jumatate de plic de praf de copt si o portocala mare (sucul ei). De asemeni sunt foarte importante formele de briose (mai marisoare).

Procedeul e simplu: untul se freaca cu zaharul, se adauga ouale si sucul de portocala. Se incorporeaza faina si praful de copt si se coc in formele unse bine cu unt (20 min la 200 de grade).

desert

Daca va intriga culoarea sa stiti ca e de la faina integrala 🙂

O sa revin cu creme brulee si cu asamblarea :d Sper sa am ce sa pozez 🙂

Later edit: Sa ma tin de cuvant, revin cu reteta de creme brulee:

Ingrediente: 6 galbenusuri, 100g zahar, 250 g smantana, o portocala, 10 ml lichior triplu sec.

Procedeul pare foarte simplu,mie nu mi-a reusit in sensul ca le-am scos din forme cu lingura, nu au iesit singure sub nici o forma , desi am uns formele 🙁

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si smantana, se adauga zeama de portocala (si coaja daca aveti portocala eco). Se toarna si lichiorul si compozitia se pune in 6 forme mici (eu le-am folosit pe cele de mai sus). In revista scrie: “se dau la cuptor la 120 de grade timp de 30 de min” . Eu le-am tinut la 180 de grade si cam 45 de min, pentru ca nu se intareau 🙁

Probabil aici am gresit, voi mai experimenta. Deocamdata mi-am depasit cu mult portia de dulce, asa ca va mai dura.

taguri, , , , , , ,

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.