0002

Pentru că trebuia să-mi stea puțin în gat pauza de fromage avec rosé, de care nici n-am mai apucat să mai povestesc, am primit un mărțișor mai special anul aceasta, greu de uitat și mai ales foarte greu de îndurat: o urticarie înfioratoare imbogațită cu umflarea feței si a mâinilor. Distracție pe cinste! (Doctorița, la întrebarea mea despre cum aș putea să fiu contagioasă cumva, pe vremea când nu aveam nici un diagnostic, îmi spune relaxată:  “N-aveți nici o grijă! Vă veți distra singură cu asta!” ) Practic aș fi câștigat cu brio rolul lui Frankenstein, ce interpretare memorabilă mi-ar fi ieșit! Și dă-i cu spaima, dă-i cu nervi, până la urmă am ajuns unde trebuie si am luat frâiele in mâini și iată-mă-s vitează încă după așa o luptă. Și, pânâ la urmă, noroc cu spaima că altfel greu de crezut că m-ar fi convins cineva  vreodată să trec la un regim atat de imposibil : pâine fară sare, brânza de vaci (da, de veci), carne de vită fiartă și ceai de mușețel. Fără pic de sare, dacă se poate (are si apa destula sare). Și, bineințeles, fără pic de condimente sau orice altceva care nu a fost enumerat mai sus!  (A, aveam voie și orez dar doar  fiert și atât chiar nu pot sa inghit.) Hai o zi, două, dar iată că după o saptămână tot mai am de luptat..

Să trecem la capitolul experiențe și gătitul în asemenea condiții, pentru ceilalți, bineințeles. Nu e de mirare că săracii copii nu s-au prea dat in vant dupa mâncarea gătita de mine, pe negustate și mai ales fără chef..

Similare:  Vrei un avion ieftin?

De ieri insa am prins curaj să mai fentez regimul, și dacă ține ține. Asa că brânza de vaci a fost detronată de o uriașă salată de morcovi si măr, ba chiar azi am îndrăznit să adaug putina țelină. Curaj, nu glumă, dar mi-a ținut figura 🙂 Asa că ma distrez pe cinste cu răzatoarea si cu o mare provocare – în cate feluri pot taia morcovii pentru salată, mai ales ca am doar o răzatoare banală. Iată realizarea de astazi:

0003

Si putina muzica pentru ca asta m-a ajutat enorm in perioada asta!

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.