Sunt momente in viata cand am un chef nebun de citit.Citesc pe nerasuflate, oricat de ocupata as fi in perioada aia.Citesc noaptea, dupa ce dorm copiii. citesc ziua, cand se joaca, citesc. Evident, nu ma tine mult aceasta perioada, dar important e ca vine.
Asa am citit Anticarul din Kabul,Despre lucruri simple – Mihaela Radulescu, Mami si tati-ma auziti? Viata pe un peron Octavian Paler si mai nou Pe tocuri Mihaela Nicola. Poi da, asa imi trebuie, daca vreau o carte recomandata in special de barbati. Daca as fi barbat cred ca mi-ar placea cartea. Si ochii Mihaelei de fapt. Doar Cristoiu, fiind un fin analist, a observat ca autoarea isi poate pierde din clienti, dupa aceasta carte.Evident, galant, a spus ca nu e asta o problema, pentru ca va castiga cititori. Posibil, de ce nu.
De ce cred si eu ca va pierde clienti? Inspirandu-se (sau nu, dar citind de curand cartea nu pot sa nu observ asemanarea) de la Mihaela Radulescu (Despre lucruri simple), autoarea face la sfarsit o lista cu persoane admirate de ea. Nici o problema pana aici, daca unele din numele pomenite aici (cateva doar, alaturi de persoane cu adevarat nobile) nu ar fi in contradictie cu ideile dezbatute pana atunci in carte.
Alt lucru care ma deranjeaza din ce in ce mai mult la persoanele publice din zilele noastre, prezent si la Mihaela Nicola, este sublinierea dispretului si dezinteresului fata de partea materiala, in conditiile in care ne spune ca intotdeauna a avut bani pe mana mai mult decat ar fi avut nevoie si are un stil de viata care presupune clar un statut privilegiat (desi nu crede in privilegii). Este posibil sa fie foarte adevarat, chiar sa nu o intereseze banii de nici un fel, insa suna atat de fals. Parca este Elena Basescu care, in timp ce ne vorbeste despre dezinteresul ei fata de bani ne prezinta ultima masina achizitionata, evident unul din cele mai scumpe modele.
Alte lucruri interesante in carte? Am aflat de Mihaela Nicola este partenera ideala (nu inteleg prea bine de ce trebuia sa ne spuna asta, stiu ca daca nu te lauda altii trebuie sa o faci singur, dar inteleg ca are o relatie de care e multumita, dar e bine sa gandesti in perspectiva, nu?), ca nu concepe sa faca revelionul in familie ci peste mari si tari, ca nu suporta snobii (?), ma rog, lucruri fara prea mare importanta.

Intotdeauna e insa interesant sa aflii cum gandeste o femeie puternica 😀 . Chiar daca am facut ceva eforturi pentru a citi cartea asta 🙂 : ne-am imbulzit cu copiii la Gaudeamus, am fost suspectati ca vrem sa furam cartea, si cu autograf pe deasupra, etc

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.