Acum ceva vreme credeam ca manualele pot fi refolosite foarte bine. Doar si noi am invatat atata vreme de pe manuale la a cine mai stie cate utilizare. Daca nu lipsesc pagini si se pot citi credeam ca e cat de cat ok. Stiu, zilele trecute am auzit undeva ca acum e permis sa fie refolosite doar de 4 ori, din cauza microbilor, virusilor sau altor minuni  pe care pot sa le raspandeasca.

In clasa intai am cumparat oricum toate manualele, deci nu mi-am facut griji despre cum e sa refolosesti. Pentru clasa a doua le-am primit pe toate de la scoala si ma tot gandeam daca si de ce sa le mai cumpar noi. Initial ma gandeam ca e un moft, oricum cumparam atatea culegeri si caiete speciale pe langa manuale. Dar cand am deschis cartea am realizat ce stiam deja dar nu constietizam: foarte multe exercitii rezolvate pe carte cu stiloul. Si la lb romana si la matematica. Deci obligatoriu ai nevoie de manuale noi, nu?

Si nu sunt copiii vinovati. La varsta asta chiar programa cere ca anumite exercitii sa fie rezolvate pe carte. Sigur ca le puteau poate rezolva cu creionul dar la clasele 1-2 copiii  sunt incurajati sa scrie numai cu stiloul, pentru a se forma corect scrisul. Intrebarea care se pune: ce rost mai are sa refolosim manualele astea? Stiu, nu toti parintii pot cumpara manuale noi in fiecare an. Din ce in ce mai multi. Dar manualele refolosite nu-i ajuta cu nimic pe copiii nostri, mai ales la clasele mici. Sa te apuci sa lipesti etichete la toate exercitiile?

La noi in clasa la sedinta cu parintii am aflat ca toti parintii au cumparat astfel manuale noi, si toti speram sa putem returna cartile la scoala. Nu se poate pentru ca nu e spatiu de depozitare. Dar statul isi face datoria, copiii au primit manuale, nu? Nu e un mod sa ne pacalim singuri? Toata lumea isi face treaba..

E adevarat ca la clasele mai mari copiii devin mai disciplinati poate sau inteleg sa nu mai rezolve pe carte, dar la clasele mici chiar e o problema.

Voi cum procedati cu manualele?

taguri, , , ,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.