De multa vreme am intalnit ideea ca lucrurile simple te pot tine pe linia de plutire, mai ales in momente grele din viata. Si a functionat, de multe ori. Un rasarit de soare, o plimbare, o carte buna, o cafea cu prietenii.

De fapt, functioneaza in totdeauna, tine de talentul fiecaruia in a le gasi. Pentru orice persoana trebuie sa existe ceva care sa te incurajeze, care sa-ti ridice moralul atunci cand te aflii la pamant. Suntem diferiti si pentru fiecare altele sunt lucrurile care ne ajuta. Nu e intotdeauna usor sa le gasesti dar ele exista cu siguranta. Uneori e chiar al naibii de greu cand ti-ai luat “un pumn in freza” de la viata sa te ridici si sa vezi ce frumos cad frunze ruginii in parc. Pentru unii suna a nebunie curata, ai luat-o razna cu siguranta.

Ti se pune uneori: bine ca esti sanatos! Ce-mi pasa mie de asta, vei spune cand iti arde buza pentru cu totul altceva. Poate e cazul sa te duci sa vezi niste oameni cu adevarat in suferinta, bolnavi si fara sperante de mai bine. Cu siguranta exista intotdeauna cineva mult mai amarat decat tine. Ca sa nu mai vorbim de cineva care tocmai s-a vindecat dupa o lunga suferinta. N-ar trebui sa-si piarda nicicand bucuria, nu? Sau un parinte care si-a vegheat amar de vreme copilul bolnav care intr-un final s-a vindecat.

Uitam uneori cat de bogati si binecuvantati suntem. Suntem sanatosi, avem familii/prieteni, avem totul in fata. Se va opri lumea din cauza problemei noastre? In cat timp nici nu ne vom mai aminti de ea? cate probleme asemanatoare n-ati mai depasit pana acum? Unele poate mult mai grele.

Recunosc in ultima perioada m-am lasat invinsa. Am uitat toate minunatiile pe care le am si m-am crezut la pamant, fara sa vad cum sa ma ridic. Imi spuneau prietenii: nu uita de lucrurile simple! Ce nevoie aveam sa apelez la lucruri simple cand aveam lucruri foarte importante langa mine si eu uitam de ele? Cum pot sa ma simt la pamant cand Andrei tocmai a inceput sa graseize ( a trecut de la MAA la MARRRA), cand Mara face regia si pune in scena singura, de capul ei, Ursul pacalit de vulpe, cand nu uitam sa ne facem surprize si sa-i rasfatam pe cei dragi, chiar daca perioada e grea, cand Mara imi spune seara, la ureche “esti cea mai frumoasa mamica din lume”?

Lucruri mult prea importante ne asteapta ca sa fim fericiti, nu sa pierdem vremea in nefericire!

taguri,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.