Cum am aflat ca a aparut in librarii (am citit intr-o revista, Felicia cred) am dat fuga pe net sa mi-o comand. In afara de Viata de caine care nu mi-a placut in mod special, toate celelalte carti ale lui Peter Mayle sunt amuzante, relaxante, de vacanta, cu dragoste pentru Franta.

Chiar daca nu poti sa nu de gandesti, citind-o, la subiectul din Un an mai bun, povestea e totusi alta si amuzant si  spumos relatata.Personajul principal din Hotel Pastis , Simon Show, este un barbat bogat, proaspat divortat, in pragul crizei de 40 de ani, spre deosebire de personajul din Un an mai bun, care mosteneste peste noapte o proprietate in Provence. Simon Show ajunge sa isi cumpere, la indemnul unei frantuzoaice blonde fermecatoare, o proprietate , fosta  jandarmerie, pe care o transforma in Hotel Pastis. Renunta la viata agitata de la faimoasa firma de publicitate pe care o conducea pentru ceea ce credea ca va fi o viata linistita in Provence. Evident, situatia se complica, este prins la mijloc in plina actiune a unor spargatori de banci.

O recomandare foarte potrivita: “Hotel Pastis este o aventura incantatoare, amuzanta si placuta, o celebrare fericita a placerilor senzuale.” The New York Times Book Review.

Va puteti imagina un hotel mirosind a cimbru si levantica in Romania?

taguri, , , , , , ,

    Deschide discutia


     

  • Dan a comentat...


    Da, poate exista si in Romania. Daca da faliment, abandoneaza cladirea si apoi este invadata de levantica salbatica…

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.