Citesc un articol foarte bun despre internet si copiii nostrii in Jurnalul digital.

Mai e foarte putin timp pana ce Mara va vrea sa comunice cu prietenii pe messenger, pana va ajunge la varsta referatelor pe care orice pusti stie de unde sa le ia ca sa fie de nota 10, si nu pot sa nu am foarte multe temeri legate de aceasta perioada.

Pe de alta parte, intamplarea in care fetita care a muncit la un referat s-a vazut nedreptatita in favoarea copy-paste, imi aminteste cum am picat eu un examen la geometrie in anul intai pentru ca scriam urat si inghesuit. Profesorul m-a chemat si m-a intrebat, indignat: cum am pretentia sa promovez examenul de geometrie cand am scris o singura foaie A4?? Am fost socata o vreme, pentru ca nu intelegeam ce legatura avea rezolvarea problemelor (poate la teorie sa conteze si nr de pagini!!!), ma asteptam sa-mi spuna ca solutiile indicate de mine nu erau corecte sau ceva de genul  asta, dar chiar nu ma gandisem ca voi fi depunctata astfel pentru caligrafie. Oricum, profesorul a refuzat sa-mi citeasca lucrarea si cu asta basta. Asa am invatat, studiind si scrisul colegilor mei, sa scriu cat mai mare si labartat, la examene, si asta mi-a adus puncte in plus, chiar daca am facut o facultate tehnica  😀

Revenind la internet nu sunt deloc mandra ca Mara la 5 ani isi cauta scooby doo pe youtube. Deocamdata sunt langa ea si nu vede altceva dar cat va dura pana ce v-a cauta de capul ei?

  3 Comentarii


   

 • Sheela a comentat...


  Cele mai periculoase sunt jocurile video,ele chiar creaza dependenta.
  Acum e important ca mara sa nu petreaca mai mult de o ora o ora si jumatate in fata monitorului.
  Petrece mai mult?
  Cred ca nu. 🙂


 •  

 • lila a comentat...


  Deocamdata nu e problema, are voie max o ora, dar nu in fiecare zi, poate de 2-3 ori pe saptamana. Si asta din cauza ca pe noi ne vede tot timpul la calculator.
  Pentru mai tarziu imi fac griji.


 •  

 • Sheela a comentat...


  Mai tarziu am si doctoratul si atunci o sa-i pot vorbi prieteneste ca si psiholog. 🙂
  Nu-ti face griji mami,Mara a luat un start bun,unii copii de varsta ei devin sefi tastaturii si tartori in casa.

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.