Femeile iubesc cadourile scumpe. Asa se spune, nu?  Ar trebui sa ma simt un dinozaur daca nu am simtit niciodata asta? Bine, in principal nu m-a atras luxul niciodata. Bijuterii extravagante si impunatoare, vile somptuase, masini cu jdemii de cai putere si multe alte balarii. Apreciez foarte mult lucrurile practice: ai nevoie de o casa confortabila, de o masina functionala si sigura pe cat e posibil, tehnologie cat sa fii usor conectat (e drept, cat mai noua si la curent cu inovatiile din domeniu, daca e nevoie, insa fara cristale Swarovski alte artificii nefunctionale, electrocasnice care iti fac viata mai usoara si carti cat incape (care nu pot sa inteleg de ce trebuie sa fie in editii de lux, in piele, cu pietre pretioase sau mai putin pretioase). Si calatoriile, cat mai multe si in cat mai variate locuri .

Personal am apreciat intotdeauna cadourile oarecum simbolice. Cadourile scumpe consider ca te obliga intotdeauna. Te obliga sa faci lucruri pe care in mod normal nu le faci, pentru ca, deh, te simti dator.

Ma ingretoseaza declaratiile vedetelor, gen: nu ma priveste faptul ca face trafic de arme, mie doar imi daruia diamante, nu ma interesa de unde le are.

Mai sunt si genul de cadouri care vin in urma unei actiuni a ta: ai ajutat pe cineva intr-un moment dat, fara sa astepti ceva in schimb, si, la un moment dat persoana vrea de buna voie si din proprie initiativa sa-ti multumeasca oferindu-ti ceva, sa zicem scump. Dar tot pentru a-l folosi in folosul cuiva care are cu adevarat nevoie.

Mi se pare incredibil sa etalam averi in timp ce semeni de-ai nostri se sting in tacere ca n-au bani de medicamente sau de paine. Multi vor spune ca asta e viata, dura, dar nu voi putea intelege niciodata necesitatea luxului exacerbat. Pana si regina Angliei a inceput sa reduca din opulenta si sa faca economii, desi eticheta ii cere un anume standard.

Stiu ca putina lume e de acord cu mine dar, eu cred ca tocmai ajutandu-i si pe cei din jur ne ajutam si pe noi. Multi vor spune: am bani si nu ma intereseaza restul, eu nu ma amestec printre ei si nu ma priveste situatia lor. Daca ne-am ingriji mai mult de copiii fara posibilitati ne-am oferi si noua o lume mai buna, fara infractori si cersetori (s-ar reduce considerabil nr lor). Daca oamenii ar putea avea acces la sanatate s-ar limita epidemiile si pandemiile, bolile ar putea fi mai usor stapanite. Daca vecinii nostri ar fi mai educati nu ne-am mai lupta cu mormanele de gunoaie la orice pas.

M-as bucura daca ne-am intreba mai des: chiar imi trebuie lucrul asta foarte scump? Cati dintre noi ar putea sa ajute cu banii respectivi  pe cineva care are cu adevarat nevoie? In aceasta perioada tot mai multi oameni au tot mai multe nevoi esentiale pe care nu si le pot satisface..

taguri,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.