Biblioteca bloggerului roman este un proiect foarte interesant pentru inceput de an. Sa mai tinem evidenta cartilor citite in ultimul an, sa mai verificam listele, sa le completam, sa mai taiem ce am citit, sa ne mai inspiram din ce recomanda altii, intotdeauna e loc de mai mult. Pentru mine e foarte greu sa stabilesc un top, poate si pentru ca am citit carti din domenii destul de amestecate, cum ar fi beletristica, fictiune, psihologie, educatie, istorie. E foarte greu sa le compari iar la mine mai tine si de dispozitie sau de perioada prin care trec. Sunt carti care imi displaceau foarte tare in urma cu ceva vreme, nici nu reuseam sa trec de primele 10-20 de pagini, si peste ceva timp cu greu le-am mai lasat din mana. Asta inseamna ca cele de pe primele pozitii nu sunt neaparat cu mult peste cele din coada clasamentului.

Am putea sa zicem asa:

1) HG Wells Oul de cristal;

2) Amos Oz Poveste despre dragoste si intuneric;

3) Orson Scott Card – Jocul lui Ender;

4) Dan Brown – Inferno;

5) Oliver Sacks – Muzicofilia;

6) Haruki Murakami – IQ84;

7) Masha Gessen – Omul fara chip;

8) Carlos Luiz Zafon – Umbra vantului

9) Philip Pullman – Pumnalul diafan;

10) Mihail Bulgakov – Maestrul si Margareta;

11) Iuri Dombrovski – Facultatea lucrurilor de prosos;

12) Lawrence E Shapiro Inteligenta emotionala a copiilor;

13) Adele Faber Comunicarea eficienta cu copii;

14) Augusto Cury Parinti straluciti, profesori fascinanti.

Cam astea sunt cartile care mi-au placut sau m-au intrigat in 2013. Pe cele pe care le-am parasit dupa cateva file nu le iau in discutie, poate alta data, cand voi avea dispozitia necesara pentru ele.

Bine, le-as putea trece si pe cele pe care le-am citit impreuna cu Mara 🙂 Asa am ajuns sa citesc Fabrica de ciocolata sau Fetita celei de a sasea luni, si daca le punem la socoteala si pe cele citite cu Andrei ajungem prea departe de subiect 🙂

Daca aveti recomandari le primesc cu placere!

Sursa foto!

 

taguri

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.