Cautand un desert pentru copii am gasit in Auchan foi pentru Dobos cu reteta inclusa. Foarte rapid, pentru ca nu e vreme de stat in bucatarie pe caldurile astea. Evident, nu m-am putut abtine sa nu “imbunatatesc” putin reteta, asa, mai pentru lenesi.
Asa ca am amestecat intr-un vas pe foc 750 ml lapte, 3 lingurite cacao, 100 g faina, 350 g zahar, un zahar vanilat. Tinut la foc portivit, amestecat, pana se ingroasa. Dupa ce am stins focul am adaugat un pachet de unt, bucatica cu bucatica, si l-am incorporat in crema. Se poate turna in cupe si dat la rece sau se pot umple foile, dar nu cu crema fierbinte.
A ajuns si in loc de Danette si pentru foi :
Deschide discutia
balasoiu vally a comentat...
Oameni buni as dori sa discut cu cineva dintre managerii dv. care se ocupa de publicitate.Sunt un bucatar specialist cum rar mai are tara,am scris doua lucrari culinare de exceptie,eu promovez foarte mult sosurile dv. bazate pe crema de vanilie si ciocolata-respectiv Danette de vanilie si de ciocolata Pot crea piese culinare care arata ca un tablou si ma intristez tare mult ca nu pot sa le impartasesc si semenilor mei.As dori sa gatesc cateva dintre deserturile mele preferate ,la care arma principala sa fie danette de vanilie si ciocolata,dv.le ve-ti fotografia si vreau sa le prezentam pe ambalajul desertului dv.Nu am pretentii financiare, dar numele meu poate apare langa produsele realizate de mine.