Pentru ca imi plac vinetele si imi place sa le pregatesc in cat mai multe feluri mi-a atras atentia imediat reteta de bruschette a lui Jamie. Am ales lamaie in locul otetului, pentru ca imi place la nebunie combinatia de lamaie cu usturoi. Cred insa ca lamaia a mai temperat aroma de menta, asa ca data viitoare o sa incerc sa folosesc otet.
Dupa ce am adunat toate ingredientele (am folosit o singura vanata si am obtinut 4 bruschette pe paine de secara) am taiat vanata felii subtiri.
Feliile de vanata le-am asezat in tava, pe hartie de copt, le-am stropit cu ulei si le-am bagat in cuptor, la 200 de grade pentru 15 min.
Intre timp m-am ocupat de sos. Am tocat menta, patrunjelul si usturoiul, am adaugat sare, piper, uleiul si zeama de lamaie si am amestecat bine.
Cand s-au rumenit vinetele le-am pus in sos si le-am amestecat, cu grija sa nu se farame dar sa ajunga sosul peste tot.
Apoi le-am asezat pe feliile de paine de secara, neprajite e drept, si am turnat si putin sos.
Ca aperitiv sau gustare mi se par foarte potrivit pentru zilele calduroase de vara. Alaturi de gustarea cu branza si rosii, desigur.
Sa aveti pofta!