In cautare de o reteta de mic dejun in care sa folosesc fulgi de ovaz si zmeura am pregatit un simplu terci de ovaz. Da, stiu, suna ingrozitor dar nu e rau deloc iar beneficiile ovazului asupra organismului sunt multe ( scade glicemia, previne cancerul, tine foamea la distanta pentru un timp mai indelungat – fibre cu eliberare prelungita, etc), asa ca merita sa mancam mai des ovaz. Iar zmeura, atat de bogata in antioxidanti poate fi un adevarat elixir, asta daca nu suntem cumva alergici. Am descoperit de curand zmeura congelata foarte frumoasa si convenabila ca pret in Auchan si tocmai am descoperit ca e gustoasa si congelata, daca nu mai am rabdare sa o las sa se dezgehete. De data asta insa s-a dezghetat bine, dupa cum se vede si in poza.
Merge foarte bine si cu iaurt in loc de lapte. Se amesteca ovazul cu iaurt si se aseteapta 5-10 min sa se inmoaie ovazul. Se adauga zmeura si/sau afle fructe uscate seminte, nuci, alune, dupa preferinta.
Prepararea a fost foarte simpla. Am pus cam 5 linguri de fulgi de ovaz si 200 ml lapte intr-un vas pe foc, am amestecat bine si am lasat sa fiarba putin, cam 5 min, sa se inmoaie ovazul. Am luat terciul, l-am pus in bol, am presarat scortisoara, apoi am adaugat zmeura. Am adaugat o lingura de miere si gata 🙂
Sa aveti pofta!