Pentru ca am primit de curand un borcan cu muratura picanta de ardei iute cu ceapa si l-am devorat rapid m-am gandit ca ar merita sa incerc sa fac si eu cateva borcane.
Procedeul e foarte simplu si cantitatile au fost aproximative. Am avut si noroc cu ardeii, desi au fost iuti nu m-au usturat mainile pentru ca i-am tocat, desi nu am folosit manusi. Dar e de preferat sa aveti manusile la indemana, ca sa nu riscati 🙂
Am tocat aproximativ 500 g ardei iute verde, iar pentru o parte dintre ei am scos si semintele, de teama sa nu fie prea iuti. Am tocat si 4 cepe medii, apoi am pregatit otetul. Am folosit otet cu apa in proportii de 1 la 2, cate o lingurita de sare si 2 de zahar la borcan, o lingurita de seminte de mustar si una de boabe de piper negru, ba chiar si cateva boabe de ienibahar. Am dat intr-un clocot lichidul obtinut si l-am turnat fierbinte in borcanele asezate pe cutit si fund de lemn.
Borcanele bine inchise le-am pus la odihna in camara, sper sa am rabdare macar 2 saptamani pana la degustare:) Initial credeam ca se potriveste doar la ciorbe sau supe, insa se potriveste de minune si cu friptura si-i da farmec si unei tocanite de legume. As adauga in orice mancare ardei iute sau hrean.
Sa aveti pofta!