De putina vreme am poposit pe blogul Oliviei Steer si am ramas fascinata de maiestria cu care Olivia foloseste cuvintele pentru a ne impartasi retetele ei favorite. Blogul adaposteste retete literar-culinare si iata ca nu am rezistat sa nu incerc cateva, chiar daca nu ma vad in stare de a rezista cu un regim alimentar exclusiv fara foc 🙂
Am inceput cu ceva foarte usor, merele lui Praslea cel Voinic 🙂 Reteta se pregateste foarte usor, e nevoie de ceva timp (2-3 ore) pentru inmuiat caju, un mixer pentru preparat crema si de ingrediente simple: mere, caju, lamaie si miere.
Am lasat caju la inmuiat putin peste 2 ore, data viitoare il voi lasa ceva mai mult, sa vad diferenta.
Fiind prima data cand gatesc si mananc asa ceva nu-mi dau seama exact daca mi-a reusit si daca trebuia sa obtin altceva. Recunosc, la prima degustare mi s-a parut ciudat, la a doua e deja mult mai bine si pana la final am ajuns sa-mi placa si sa consider ca e o varianta de crema foarte sanatoasa, fara grasimi, faina si mult zahar. Cu siguranta o voi face mai des si voi incerca sa o folosesc si in alte combinatii, nu doar cu mar.
Am adaugat 2 linguri de miere, dupa gust.
In loc de lamaie am adaugat zeama de portocala si, din cand in cand am mai adaugat cate 2 linguri de apa, cam 8-10 in total.
Dupa ce s-a omogenizat si maruntit bine a venit vremea sa ne ocupam de mere. AM ales niste mere ros-galbene dulci-acrisoare, putin mai dulci ca cele ionatan. Le-am taiat jumatati si am scobit miezul, atat cat am putut sa nu sparg coaja ca sa nu curga crema.
Stafidele mi-au placut foarte mult, data viitoare cred ca voi amesteca si in crema cateva.
Am pus si cateva merisoare uscate la unele, sunt mai acrisoare decat stafidele, puteti alege dupa gust.