Pentru ca temele de vacanta de anul asta sunt din cartea asta ne-am inspirat din ea in alegerea listei de lecturi. E drept ca unele lecturi erau deja citite, ca Micul print – Antoine de Saint-Exupery sau Amintiri din copilarie, povesti, povestiri – Ion Creanga , dar nu strica sa le mai citim odata, ba chiar de mai multe ori. Multumita unor desene animate cu Micul Print si Andrei e fascinat de el inca de la 5 ani.  Insa am descoperit si autori necunoscuti inca mie, ca Silvia Kerim, Passionaria Stoicescu sau Ligia Visoiu, si ma declar foarte multumita de noile cunostinte. Tocmai am primit coletul cu carti, am amanat pana acum sa comand pentru ca mai aveam carti de terminat.
Citește continuarea »

Pentru zilele de vara mi se pare foarte potrivit un tort tiramisu  racoritor, usor, cremos, cu fructe.

Pentru ca am vrut forma rotunda am rezolvat problema blatului de piscoturi, dupa cum am povestit aici. Blatul astfel obtinut a iesit foarte bine, mai am de lucru la forma piscoturilor.
Citește continuarea »

Pana nu mananci piscoturi facute in casa nu poti sa intelegi ca chiar merita efortul si ca nu se compara cu cele gata cumparate. Poate nu as fi incercat niciodata sa fac daca nu-mi venea ideea de a face un tort tiramisu in forma rotunda si imi trebuia neaparat un blat rotund dar cu aceeasi consistenta ca piscoturile. Ba chiar am vazut cum se prepara si la o emisiune culinara, fara sa apuc insa sa-mi notez cantitatile. Prepararea parea usoara, si chiar este, asezatul in tava cu spritul este inca o mare problema pentru mine, mai am nevoie de exercitiu, insa merita efortul.
Citește continuarea »

Pentru ca de curand avem un nou canal tv pentru copii Disney JR am descoperit  o emisiune minunata, Art Atack, care ne da tot timpul idei frumoase de joaca si de construit. Asa am construit deja barca si pusculita din PET, insa astazi vreau sa va povestesc despre Casuta cu surprize pe care am construit-o zilele trecute. Nu numai ca ne-am distrat de minune lucrand la ea dar am bucurat-o si pe bunica, personalizand-o si oferindu-i-o in dar de ziua ei.

Am folosit un carton mare, foarfece, acuarele, scotch, 3 fotografii (pot fi foarte bine si 3 desene de-ale copiilor), un croset, hartie colorata rosie si ata rosie, si multa multa rabdare.
Citește continuarea »

Desi relatia mea cu prajitura Pavlova e destul de recenta, cand am vazut varianta rulada mi-am zis ca e obligatoriu sa o incerc. Si sunt tare bucuroasa ca am facut-o. Am descoperit un desert fantastic de vara, spumos, racoritor, usor, iar intalnirea dintre zmeura si farame de ciocolata neagra s-a dovedit foarte fericita.
Citește continuarea »

Pentru ca imi plac vinetele si imi place sa le pregatesc in cat mai multe feluri mi-a atras atentia imediat reteta de bruschette a lui Jamie. Am ales lamaie in locul otetului, pentru ca imi place la nebunie combinatia de lamaie cu usturoi. Cred insa ca lamaia a mai temperat aroma de menta, asa ca data viitoare o sa incerc sa folosesc otet.
Citește continuarea »

Cautand o prajitura rapida, la care sa folosesc oua si branza si la care sa nu muncesc prea mult, m-am oprit la placinta turnata cu branza, pe care o facea si bunica mea in vremuri demult apuse 🙂

Reteta de la care m-am inspirat este aici, am eliminat stafidele, am crescut putin cantitatile de faina si lapte si am folosit un plic intreg de praf de copt, ca sa-mi ajunga aluatul pentru tava de la aragaz. S-ar fi potrivit tare bine cateva visine in umplutura de branza. Pentru umplutura am folosit branza telemea rasa, cam 500 g, 4-5 oua,6 linguri de zahar, scortisoara si zahar vanilat.
Citește continuarea »

Aseara am inceput operatiunea de imblanzire a ardeiului gatit. Copiii mei adora ardeii umpluti, fara ”piele” insa. Asa ca am incercat sa facem o schimbare, poate vom gasi si calea cea buna 🙂 Si cum Mara avea un chef nebun de joaca(gatit), m-a luat sa-i fiu asistenta. Nu pot sa exprim in cuvinte bucuria mea cand o aud: ”mami, ce bine miroase cimbrul asta” , ”mami, ce dulce e rosia asta” (hehe, si cand ma gandesc ca cu putina vreme in urma abia manca in sila jumatate de rosie cherry, care-i ajungea pentru o saptamana cel putin), ”mami, ardeiul asta gras portocaliu e mai bun”. 
Citește continuarea »

Desi suntem bombardati cu nenumarate reclame proaste, mai ales pentru copii, cu ceva vreme in urma am vazut o reclama (foarte greu mi-am amintit la ce produs era, dar cred ca la Tedi totusi) cu Cinci Cincinescu – campionul care datora reusitele lui nenumarate celor 5 portii de fructe si legume consumate zilnic. O vreme il auzeam pe Andrei prin casa – eu sunt Cinci Cincinescu- fara legatura cu mesajul, din pacate. In ultima vreme insa, la noi acasa are loc un mare concurs – cine mananca mai multe fructe si legume? – si, pentru a participa, trebuie sa mananci cel putin cinci tipuri diferite de fructe, indiferent de cantitate.
Citește continuarea »

Nimic nu-mi hraneste mai mult pofta de viata decat calatoriile. Fiecare e speciala si ma imbogateste in felul ei. Chiar daca e la munte, si vreau doar sa respir si sa admir copacii, fie ca e la mare si ajung doar sa-mi umplu narile cu mirosul de sare si scoici, sau stau ore in sir (sub umbrela) sa aud valurile, sau fac turul imprejurimilor sa vad cat mai mult, desi nu alerg sa bifez obiective pe lista, doar incerc sa ma bucur de minunatiile aflate in drumul nostru.  Unii isi  dau banii pe haine, decoratiuni sau bijuterii. Pentru mine e mult mai important sa plecam in vacanta, si nu prea ratam nici o ocazie.
Citește continuarea »