Iata ca m-am uitat si eu, alaturi de milioane de oameni, la nunta regala, desi nu-mi plac nuntile in mod deosebit. Putem si noi, muritorii, sa visam la nunti cu printi si printese. Eleganta, maretie, fara lucruri exorbitante (exceptand cateva palarii, mai greu de acceptat, dar era de asteptat), fara sa se simta cineva eclipsat. Totul planificat englezeste si in acelasi timp protagonistii se poarta cu atata naturalete si dezinvoltura. O adevarata lectie in materie de nunti, de viata, de clasa.
Nu ca nu m-as fi asteptat la eleganta, dar m-as fi asteptam la mai mult lux, mai multa raceala englezeasca, scortosenie sau ceva de genul asta. Poate e criza de vina sau poate sunt doar gusturile miresei, pe fondul circumstantelor in care familia regala vrea sa-si creasca popularitatea.
Oricum, e incurajator ca exista asa, ca se mai poate, nu ca ar fi de atins de catre noi. Si cine stie daca mai avem de vazut asa ceva in viata asta.

Traumele mele cu nuntile dateaza din copilarie. Fiind printre cei mai mici dintr-un lung sir de veri am participat la muulte nunti, prea multe pentru un copil, si nu le-am inteles pe deplin la acea varsta. Am cunoscut mai mult partea aceea cu agitatie, nervozitate, nemultumire, lucruri care m-au facut sa am mari rezerve cu privire la necesitatea unui astfel de eveniment.Si da, multa vreme mi-am dorit sa nu ma casatoresc niciodata. Dar uite ca nu s-a potrivit 🙂

prajitura

Pentru ca nu am apucat sa fac tartele pe care mi le-am propus astazi am combinat mai multe retete. Imi place foarte mult ce a iesit, desi Mara mi-a spus de la inceput : “nu arata prea bine dar e foarte buna la gust” . Nici numele nu e foarte inspirat, neavand foaie si deasupra. E pe jumatate placinta, pentru aluatul de foietaj, si pe jumatate tarta, pentru umplutura inspirata de aici.

Am preparat-o rapid- 10 min. In tava pe hartie de copt am asezat o foaie de aluat pentru foietaj Linco.
Citește continuarea »

oua pictate

Ca de obicei petrecem Pastele in familie. Cu vreme frumoasa, distractie, traditii mai vechi si mai noi, vesti mai bune si mai rele, reguli noi mai greu de acceptat dar per total cu liniste si armonie.

Am cules flori, ne-am incalzit la soare, am pictat oua, am facut poze, am ajuns si in cimitir pentru prima data noaptea si n-a fost de groaza, am  admirat padurea, chiar daca incep taierile si pe acolo. Distractie linistita in familie. Lucruri simple care ne fac viata mai frumoasa.

impletim pasca



Citește continuarea »

Iata ca se pot comanda cadouri si jucarii si prin emag.ro. Iar oferta e foarte variata: de la Biciclete si triciclete ( cu centuri, casti, cotiere si genunchiere de protectie), Arta si indemanare (desen, pictura, origami), jucarii educative, chiar si cateva costume de carnaval,, trenulete, masinute, mobilier

Abia astept sa studiem pe viu oferta de la Jucarii stiintifice. Par destul de bine realizate, by National Geografic, si vom afla astfel cum functioneaza creierul uman, inima, ochiul sau cum sa construim o piramida din caramizi.

Pana si la Decor si vestimentatie avem cu ce ne distra: de la bratari de silicon in diferite forme amuzante, papuci de plaja, ochelari de soare, papuci de plaja, umbrele sau pusculite care mai de care mai haioase.

Revenind la categoria arta si indemanare in ultima vreme ne distram cu stampilute. Avem deja cateva dar oferta e impresionanta: Stampilute vehicule, Stampilute prietenie sau chiar Stampilute alfabet . Mi-au retinut atentia si Creioane pentru prichindei. Si poate ca e cazul sa ne jucam si noi cu Kit pentru olarit.

Sa nu uitam de Puzzle sau leagane si tobogane.

Succes la cumparaturi si distractie placuta!

Tot vazand ce frumuseti realizeaza nasica si, pentru ca am tot cautat palariute de primavara m-am reapucat de crosetat. Recunosc ca are un efect calmant asupra mea si am reusit, intr-un final, sa finalizez o gentuta inceputa anul trecut si sa fac cate o palariuta pentru copii.
Pun totusi pozele, nu pentru ca sunt extraordinare dar poate dau idei si altora 🙂

gentuta

fes crosetat

Creste prin teatru - grupa modul 2

Weekend foarte aglomerat pentru noi : concurs Arhimede, Atelier final Creste prin teatru, Atelier colaje. A fost foarte frumos desi putin obositor, avem timp sa ne revenim:) Dan a povestit pe indelete despre evenimente, eu va las doar niste poze.
Citește continuarea »

Meli e o fetita de clasa a 3 a. E isteata, jucausa, ca orice copil de varsta ei. Nu si-a vazut mama de 2 ani, desi aceasta locuieste la o statie de tramvai distanta. Mama ei, la 30 de ani are deja 9 copii. Doar 2 dintre ei cresc cu ea, de restul nici nu-si mai aminteste prea bine, imprastiati prin tara pe la centre de protectia copilului.

La un an dupa ce nu a mai dat nici un semn de viata, cei de la centrul in care creste Meli i-au spus ca mama ei e la munca, in Spania, Italia, nu mai stiu exact. Atunci ea  a parut ca s-a mai impacat cu ideea, mai putine crize de furie, parea cat de cat fericita. Dar, intr-o zi, se intalneste pe strada cu o fosta vecina, care a recunoscut-o si i-a spus : ”vai, acum 2 minute a trecut si mama ta, nu v-ati intalnit?” Urmarea? Crize de furie, plansete, urlete, se inchide la ea in camera, nu mai are incredere in nimeni, vrea la mama..Tot echilibrul fragil de pana acum s-a naruit..

Cei de la centru i-au facut nenumarate vizite ”mamei” si au rugat-o, au insistat sa vina sa o vada din cand in cand. Ea promite ca v-a veni si-si cere scuze ca nu are ce cadouri sa-i aduca. Degeaba ii explica toata lumea ca fetita vrea sa-si vada mama, nu are nevoie de cadouri, inutile toate discutiile.

Inteleg ca se va modifica legislatia si va putea fi decazuta din drepturi..

Nu poti sa nu te ingrozesti cand te intalnesti cu asa ceva si cand afli ca aceasta femeie e iar insarcinata si isi doreste sa mai faca macar 2 copii..E nebunie sau doar nepasare si inconstienta?

Salata de germeni de lucerna si trifoi

Salata de azi e, la baza, de germeni de lucerna si trifoi. Am descoperit de curand germenii in Auchan si ne place foarte mult salata. Unde mai pui ca se prepara rapid.
Citește continuarea »

Chiar daca nu e suficient de cald au aparut verdeturile de primavara si nu puteam sa le ocolesc. Untisor, leurda, marar si leustean (atat de fragede) si, binenteles, urzici.

untisor

 

Urzici

Urzicile alese de iarba uscata si spalate in multa apa le-am fiert in apa clocotita deja pentru 8-10 minute. Desi patesc asa intotdeauna de fiecare data ma intristez cand din 2 farfurii mari, cu varf de urzici crude raman 2-3 portii de urzici fierte .
Citește continuarea »

In urma cu ceva timp rula peste tot campania de promovare a cartii. Desi era prezentata de Maia Morgenstern, pe care o apreciez enorm, reclama mi s-a parut prea agresiva si m-am gandit ca n-o sa-mi placa in mod special sa citesc, prea multa reclama si atat. Ei bine m-am inselat si ma bucur ca e asa. Chiar mi-a fost greu sa o las din mana, e genul de carte pe care o citesti pe nerasuflate.

Pe langa povestea dramatica  a unei fetite evreice care reuseste sa evadeze din lagar in 1942 ne este prezentata si povestea jurnalistei care se ocupa de subiectul raziei de la Vel’ d’Hiv la comemorarea a 60 de ani de la cutremuratorul eveniment.
Citește continuarea »