Desi studiem de ceva vreme acest tip de joc  abia acum ne-am luat inima in dinti sa ne fabricam propriile noastre cristale. Si chiar am obtinut ceva cristale, mult mai multe decat ma asteptam. Acum cativa ani mi se plangea o fetita ca asteapta de multe zile sa apara cristalele si nici vorba de ele, asa ca nu eram foarte dornica sa incerc, dar se pare ca am avut kitul cel bun.

Procedeul nu e complicat, insa la partea cu amestecat  in borcanul aflat in oala care clocoteste e clar nevoie de un adult.
Citește continuarea »

tags, ,

In cautarile mele de gustare sau aperitiv rapid am incercat diferite variante. Astazi am amestecat un avocado bine copt cu nautul dintr-o conserva mica scurs si clatit, un ardei kapia si sardinele dintr-o conserva. Putin patrunjel proaspat si zeama de la o lamaie si salata e gata. E gata in cateva minute si e plina de ingrediente sanatoase.

Merge de minune cu o paine de secara cu seminte 🙂

Sper sa va inspire!

Sa aveti pofta!

 

Copiii mei iubesc costitele de porc. Pana acum nu m-am incumetat sa le gatesc decat fierte (ciorba, gatite cu legume), dar aseara am vazut la Doctor Oz o reteta atat de simpla incat m-am hotarat rapid sa o incerc. Si a meritat din plin, trebuie sa ma credeti pe cuvant 🙂
Citește continuarea »

Citesc o carte foarte interesanta, socanta pe undeva: Omul care isi confunda sotia cu o palarie – Oliver Sacks. Cazuri si situatii care mai de care mai incredibile, care nu sunt totusi imaginatia autorului ci sunt preluate din istoricul medical. Foarte multe teme de gandire mi-a dat cartea asta, dar acum vreau sa va povestesc despre cate energie si putere am capatat dupa ce am citit cazul  femeii care isi pieduse perceptia asupra propiului corp – nu-si mai putea controla corpul decat cu mare efort si concentrare, daca inchidea ochii cadea din picioare. Incredibil cum o femeie, intr-un asemenea caz, reuseste sa reinvete totul pas cu pas astfel incat sa-si reia toate activitatile dinainte, si jobul, si cresterea copiilor, ajungand sa traiasca o viata normala. Cum sa crezi ca ai o viata grea si sa fii nemultumit cand esti sanatos, ai o multime de lucruri de facut si de cele mai multe ori de descurci bine, in timp ce pentru alte persoane e o lupta pe viata si pe moarte sa se urce in autobuz,  sa manance si sa asculte radioul in acelasi timp, sa vorbeasca si sa mearga in acelasi timp sau cate si mai cate?
Citește continuarea »

Pentru ca am mai scris despre cartile copiilor nu ma pot abtine sa nu va spun despre noile noastre descoperiri – Povestile muzicale de la Adevarul.  Nu avem decat Mozart si Chopin dar cautam sa luam toata colectia. Povestile sunt foarte amuzante si ii atrag pe amandoi, atat la 5 cat si la 9 ani.  Autoarea Cristina Andone a reusit sa-i prezinte pe muzicieni intr-o maniera nemaipomenit de  atractiva. Parca si mie mi-ar placea sa am o plapumioara din puf de papadie, sa scot din dulap oricand am nevoie borcanele cu dulceata de zambete sau sos de topaiala, sa zbor in vis cu calutul meu sau altele asemenea  🙂  . Citim povestea, comentam si analizam ilustratiile, toate in timp ce ascultam muzica.

Un prilej bun sa ne imprietenim si cu muzica lor, si cu povestile si cu personajele minunate. Le recomand cu drag!

 

P.S Daca tot suntem la capitolul descoperiri Mara a prins drag de povestile clasice in editii bilingve, romana -engleza, lucru care nu poate decat sa ma bucure. Si sper ca nu-i va trece prea curand interesul 🙂 .

De multe ori pregatesc ca gustare sau chiar masa rapida sub forma de salata. In general pornesc de la ingredientele din camara, mai nou am inceput sa folosesc si fasolea, in general rosie, de cand a tot  laudat-o Doctor Oz, atat pentru proteinele de calitate pe care le contine cat mai ales pentru cantitatea mare de fibre.

Azi am folosit o conserva mica de fasole rosie, 2 oua fierte tari, o conserva de sardine in suc propriu, patrunjel verde si zeama de lamaie. Se pregateste rapid: fierbem ouale, desfacem si scurgem conservele, tocam patrunjelul si amestecam. Adaugam zeama de lamaie dupa gust si gata 🙂

Fotografia nu e reusita dar poate va da idei.

Merita incercat! Cu siguranta va scoate din impas cand nu aveti prea mult timp la dispozitie!

Andrei si-a dorit tort in forma de Mickey Mouse 🙂 Nu-s deloc indemanatica dar m-am straduit sa ii indeplinesc dorinta si el s-a bucurat. Nu am pretentia sa ma prezint la vreun concurs cu tortul asta, doar sa va dau idei, daca aveti nevoie 🙂

La gradi a avut tort Cars, de cofetarie. Foarte frumos si gustos, dar, din pacate, el a mancat doar decoratiunea. De aceea m-am straduit sa-i fac eu, acasa, poate reusesc mai pe gustul lui. S-a amuzat de ce-a iesit si a si mancat ceva, mai mult crema dar sunt multumita 🙂


Citește continuarea »

Imi place foarte mult avocado si ma straduiesc sa nu uit sa-l pun mai des in cosul de cumparaturi. A durat ceva pana am invatat si sa aleg un avocado bun si copt, dupa ce am nimerit de cateva ori un fruct tare imposibil de mancat. Secretul e sa fie usor moale cand il apesi cu degetul, nici foarte moale sa intre mana prin el dar daca e rigid sigur nu e bun de mancat si nu intotdeauna se mai inmoaie daca-l mai tinem cateva zile in bucatarie.
Citește continuarea »

De jumatate de an ma obsedeaza tortul de portocale pe care-l facea matusa mea la evenimente festive in copilarie. A devenit madlena mea si nu aveam cum sa nu incerc sa ajung la reteta originala. Am tot cautat pe net si am gasit aici tortul care seamana perfect cu cel al matusii mele. Sigur ca nu am reusit sa-l fac perfect, mai am de lucru la aspect in special, dar sunt multumita de rezultat, tinand cont ca nu am facut prea multe torturi  in aventura mea culinara.

 

Prepararea este destul de usoara, nu e deloc inspaimantator, dupa cum ma asteptam eu.
Citește continuarea »

Pentru ca februarie e o luna foarte importanta in familia noastra provocarea suprema  (culinara) pentru mine sunt torturile. Pentru ca le fac destul de rar si nu-s din cale afara de indemanatica am emotii de fiecare data.

Anul acesta unul din torturile dupa care m-am inspirat a fost acesta, insa acum vreau sa va povestesc despre trufele pe care le-am descoperit cu acest tort. Incredibil cat de usor se fac, timp sa ai si ingrediente de calitate.
Citește continuarea »