Am descoperit aseara cu placere si usoara “invidie” (mi-ar fi placut sa-mi vina mie ideea:) ) Lucrusoare de la mamici pentru copii si m-am bucurat foarte mult ca in vremuri de criza si nu numai oamenii se gandesc sa-i ajute si pe cei din jurul lor. Orice mamica se trezeste cu munti de haine cu care nu mai are ce face, pentru ca piticul a crescut.Cele mai multe dintre noi avem un spatiu limitat de depozitare. Eu sunt norocoasa pentru ca am gasit pe cineva foarte apropiat si drag mie sa-i predau stafeta, dar sunt mamici care nu gasesc usor si nici nu au timp sa caute. Asa ca lucrusoare.ro le ajuta foarte mult.

Sper totusi ca cei care cer ajutor chiar au nevoie de el, mie-a greu sa cred ca oamenii scriu doar sa se afle in treaba.

Iata deja o campanie:
‘Dragi prieteni, vine vara, vremea frumoasa, si ma gandeam sa mergem la Sfanta Maria cu ceva lucrusoare adaptate sezonului. Nu am stabilit exact data cu doamna directoare, insa va fi undeva intre 1-5 iunie.

Deci daca aveti ceva hainute de la micutii vostri le astept pe strada Viitorului, nr 45, sector 2 Bucuresti.

PS: Copiii de la Sfanta Maria au intre 3 si 14 ani, sunt si fetite si baietei.’

De asemeni, o fetita de un an si jumatate asteapta hainute de la voi.

Ajuta!

Am aflat din Jurnalul ca astazi e ziua Ilenei Vulpescu.Imi amintesc cu placere de vreme in care, liceeanca fiind, stateam noptile sa citesc Arta Conversatiei.Am recitit-o mai tarziu de foarte multe ori, si poate o voi mai reciti candva.

Imi doresc si eu, la fel ca Ileana Vulpescu: . “Dar, mai ales, mă rog Domnului să mă ţină-n picioare şi-n toate minţile pînă-n cea din urmă clipă a vieţii. Şi tot Lui mă rog pentru liniştea şi pentru împăcarea sufletelor noastre. Să ne dea El tăria de-a-nfrunta răutatea şi de-a-ndura pier-derile şi despărţirile, fiind cu toţii trecători prin timp.”

Ma chinui de o saptamana sa incarc mobilul cu incarcatorul solar. Prima data am incarcat bateriile incarcatorului solar la priza si apoi am incarcat mobilul rapid. Apoi am pus incarcatorul la soare sa se incarce si inca mai incarca. Daca incerc sa conectez mobilul incarca o secunda si gata.
Oricum incarcatorul e util, are diferite mufe si pot incarca toate mobilele de prin casa. Plus ca il pot incarca la priza si il am tot timpul cu mine, sa nu raman fara baterie la mobil. Dar as fi vrut sa-l incarc la soare, ca de aia e solar..

Bantuind pe net vazut ca sunt oameni care ajung aici pe site cautand “nunta cu elicopterul”. Se pare ca unii sunt in pana de idei. De ce nunta cu coarda elastica, nunta in Tunelul groazei, nunta cu submarinul sau nunta in fantana? nunta cu balonul e deja pentru fraieri, de cand unele radiouri organizeaza concursuri cu balonul prin oras.E deja demodat sa faci nunta la Palat, inteleg ca in curand se da liber si la nunti la Castelul Bran, asa ca cei care se pregatesc de nunta sa mai astepte putin, sa se mai aseze lucrurile 🙂
Poate nici nunta in Pestera Ursilor sau in mina nu ar fi lipsite de adrenalina.
Pentru nunta in spatiu se pare ca mai avem de asteptat, doar e criza.

180520091092

Trec pe langa Castelul Tepes dn parc destul de des, de cate ori merg in parc. Astazi am aflat si de ce se numeste asa, ca a fost construit dupa cetatea Poenari din Arges a lui Vlad Tepes, si ca adapostesteun turn de apa, si, mai mult, maine se poate vizita. Chiar imi pare rau ca nu pot ajunge, astept urmatoarele “porti deschise”.

Am mers impreuna cu prichindeii de la Kinderplanet in excursie la Curtea de Arges. Curtea de Arges este incarcata de istorie si merita o vizita mai mare de o zi.
Primul popas a fost la un atelier de olarit, care i-a fascinat pe copii.Copiii au vazut cum se confectioneaza pusculite si alte vase de lut chiar in fata lor, ba chiar si globuri de pom de Craciun.
Deaspre manastirea Curtea de Arges si poze puteti citi aici iar despre Curtea Veche la Dan.

Ma scot din minti unele reclame care ruleaza la nesfarsit la televizor. Una ar fi cea cu “Tu cat timp iti petreci zilnic la toaleta?”, alta si mai penibila cu “nu lasa visele sa-ti scape” sau aceea cu cei ce se lupta in stomacul tau dupa fiecare masa daca nu ei nu stiu ce medicamente sau alta la medicamente, la fiobilin, care te ajuta sa bagi in tine inca o prajitura sau tort, desi esti plin. Alta usor inspaimantatoare este aceea la sapun
Citește continuarea »

calimanestiO sa revin cu poze. Zona e superba, soseaua e chiar buna Bucuresti – Valcea- Calimanesti. Piscinele cu apa termala s-au deschis. Sa incurajam turismul autohton? 🙂

Poze Manastirea Ostrov Calimanesti