Cu ceva intarziere, pentru ca leurda e de multa vreme in piete, am facut astazi pate de leurda, sau, mai corect spus, pate de naut cu leurda.

Imi place foarte mult leurda si, desi am citit multe retete cu leurda gatita, tot cruda o mananc, in speranta ca se pastreaza mult mai bine vitaminele din planta. Sunt convinsa ca e gustoasa si in tarta cu leurda sau alte preparare (sarmale in foi de leurda ma tenta pe mine la un moment dat sa incerc).
Citește continuarea »

In lupta mea cu kilogramele am incercat diferite tipuri de excercitii, nu foarte dificile, de la pilates la Bums Workout, aerobic sau altele asemenea. Cele mai multe au functionat, principala mea problema este ca pe parcurs renunt, din varii motive.

Noua mea jucarie este Your Shape Fitness 2 pentru XBOX 360 – KINECT si are multe avantaje in plus fata de alte metode incercate. In primul rand calculeaza caloriile arse in fiecare exercitiu in parte, iti corecteaza din greseli si te poti corecta si tu deoarece vezi pe monitor cum executi exercitiile, lucru imposibil in celelalte variante folosite pentru ca nu am oglinzi asa mari ca la sala. Ar mai fi de notat si multitudinea de exercitii, cardio, dans african sau latin, yoga, zen, in cele 4 zile de cand lucrez cu el inca nu le-am incercat pe toate.
Citește continuarea »

Incurajati de desenele animate cu Garfield, copiii mei sunt indragostiti de lasagna. O prepar destul de rar pentru numarul mare de calorii (nu va inchipuiti ca prefera varianta cu spanac) dar de 2-3 ori pe an le indeplinesc si lor aceasta placere.
Citește continuarea »

Am citit reteta  intr-o carte a Mariei Treben si nu ratez nici o primavara in care sa nu pregatesc acest milkshake. E plin de vitamine, o portie buna de energie si se prepara destul de usor, totul e sa cureti si sa speli urzicile.
Citește continuarea »

Nu am mai facut de mult timp placinta asta, si azi am facut varianta doar cu ciuperci, fara ardei sau telina.

Prepararea e foarte usoara, calorii multe nu’s, asa ca chiar nu-mi dau seama de ce nu o fac mai des.

Am folosit o ceapa, 3 fire de usturoi verde, 4 oua, 250 g branza de baci slaba, 100 g fulgi de ovaz, 2 linguri ulei, 2 cutii de ciuperci taiate, sare, piper dupa gust.
Citește continuarea »

Astazi am plantat copaci in Parcul Tineretului, la un eveniment organizat de copaculmeu.ro . Particip cu placere la astfel de evenimente, este evident pentru oricine ca avem nevoie de cat mai multi copaci, atat in Bucuresti dar si in tara. Parcul Tineretului va avea mai multi platani, stejari rosii, caisi decorativi dar si hibiscusi si cu ajutorul nostru.

Nu sunt multe de spus, m-a bucurat ca au fost participanti de toate varstele, de la copilasi de nici 2 ani pana la pensionari respectabili care, vazandu-ne in parc plantand s-au oferit sa ajute si ei, macar putin.
Citește continuarea »

Cu cateva zile in urma am primit o provocare de la Qbebe.ro, si anume sa paricip la o campanie despre alimentatie sanatoasa –  “Retete sanatoase pentru copii, viitoare mamici si mamicile care alapteaza”, campanie supervizata chiar de d-na doctor nutritionist Mihaela Bilic. Am raspuns cu mare drag de cum am citit mesajul. Subiectul e de mare interes pentru mine, mancarea sanatoasa pentru copii e pe lista de prioritati. Abia cand am inceput sa ma gandesc la ce reteta sa aleg lucrurile nu mai erau deloc simple. Eu gatesc pe cat se poate sanatos dar ce reteta ar aproba un medic nutritionist atat de recunoscut? Am citit cu placere cu ceva vreme in urma Traiesc , deci ma abtin si am schimbat lucruri in dieta mea si citind aceasta carte dar nu pot spune cu mana pe inima ca toate alegerile mele sunt corecte (sanatoase) si de aceea am mari emotii la proba asta.
Citește continuarea »

Prima zi de vacanta am petrecut-o la Fabrica Iepurasilor care s-a deschis astazi la Hotel Caro. Evenimentul se potriveste foarte bine si cu Scoala Altfel, care tocmai s-a incheiat si a avut mare priza la public.

Ateliere multe si variate, jocuri dupa gusturi si varste diferite, greu sa alegi unde sa participi mai intai. Grabiti sa participam cat mai repede ne-am luat la inceput iepuroni doar pentru 2 ateliere, apoi am mai cumparat pe parcurs, pentru atelierele pe care nu vroiam sa le ratam si pentru bauturi. Copiii au primit banane, lapte si biscuiti, si greun erau convinsi sa ia o pauza sa bea/ sa  manance ceva.


Citește continuarea »

Disctutia despre cat de utila e Ora pamantului nu e deloc noua, in fiecare an o readucem in atentie . Nu pot sa fiu de acord cu cei care o considera inutila si nu pentru ca energia electrica nefolosita in acea ora ar salva planeta. Chiar nu cred ca asta e rostul actiunii, planeta nu se va salva pentru ca noi, chiar daca am participa toti pamantenii, stingem lumina o ora pe an. Eu cred ca scopul miscarii acesteia este constientizarea problemei, care poate fi un punct de plecare – noi, atatea milioane/miliarde de oameni vrem sa avertizam ca ne pasa si ca ne ingrijoreaza  si chiar suntem dispusi sa facem ceva, chiar daca inca nu stim prea bine ce putem face. Daca miliarde de oameni sunt interesati de o problema va creste si numarul celor care cauta solutii. Daca ne resemnam si consideram ca e zadarnic nu facem decat sa perpetuam fatalismul traditional – ce rost are sa nu arunc gunoaie pe jos daca tot e murdar de ce mai plantam copaci daca la noi se taie padurile intr-o veselie, de ce sa mai inchid apa daca pe strada tevile se sparg si ne inunda si cate si mai cate.

Nu e solutia dar e un imbold, cu mult mai mult decat nimic. Nu ma imbat cu apa rece de genul suntem o forta dar nici sa ne impacam cu ideea ca nu putem face nimic nu sunt de acord.