Zilele trecute, cand televizorul turuia intr-una fara sa-l bage nimeni in seama, imi trece pe la urechi un subiect. O eleva e ramas repetenta pentru ca nu a fost la nici o ora de educatie fizica din anul respectiv. Asa, si care e stirea? Nu e ceva normal in situatia data? Nu, nene, un grup de atotstiutori se revolta instant: ”e un abuz al profesorului de sport, cum asa, sa ramai repetent pentru educatie fizica. Trebuia studiata si situatia la celelalte materii, bla bla.” Ba mai mult, vine chiar televiziunea sa o intervieveze pe defavorizata, care ne spune ca nu putea sa vina la scoala pentru ca era indragostita. Hai sa le facem statui copiilor astia, sa fie un exemplu si pentru altii.  Hai sa desfiintam profesorii pe toate caile, sa nu mai aiba dreptul la nici o decizie. Daca e profesor de sport sa stea in banca lui, nu? Ce daca exista un regulament, il interpretam dupa cum ne avantajeaza. Si ne mai miram de situatia din educatie, dar noi nu facem decat sa aruncam cu noroi cat de tare putem.

Vad atat de des parinti care spun copiilor lor – foarte mult va cere invatatoarea, ce va da exercitii asa grele?, noi nu faceam asa ceva la varsta ta la scoala  si multe altele pe acelasi ton – si se plang tot timpul ca odraslele lor nu vor sa face teme si foarte greu ii conving sa lucreze cat de cat. E atat de complicat sa intelegi ca denigrarea profesorului in fata copilului e drumul clar care necolaborare?
Citește continuarea »

Minunata experienta am avut azi la Heidi ChocoWorld, multumim goodfood.ro. Orice copil s-ar fi bucurat cu atata ciocolata in jur cu care sa se joace dupa pofta inimii dar un pasionat de arome ca mine a descoperit paradisul pe pamant. Cu nasul prin borcanele cu fructe de cacao sau cardamon si cu urechile palnie sorbind cuvintele lui Jakob Hausmann sau ale Cristinei am simtit ca am avut toate jucariile din lume la indemana pentru experiente.

Maestrul Jakob Hausmann ne-a cucerit de la inceput, ne-a luat prin invaluire ca sa zic asa. In loc sa trecem direct la actiune ne-a explicat ce inseamna ciocolata in Belgia, unde ciocolata se ofera foarte des, ca semn al iubirii sau, de ce nu, al recunostintei. La noi nu gasesti florarese la orice colt de strada, ca la voi, dar gasesti, in schimb o chocolaterie la tot pasul, spunea el. Dupa care ne-a explicat ca e Maitre Cuisinier si , din aceasta perspectiva, putem privi ciocolata si altfel decat ca desert. Astfel ne-a pregatit rapid ciocolata cu ulei de masline si rozmarin, ciocolata cu rozmarin sau cu mustar, coriandru si piper. Sigur ca a fost spectaculoasa, pentru ca nu mai gustasem asa ceva, dar merita testate fiecare aroma in parte.


Citește continuarea »

Să fie cu alune, cu migdale, cu multă miere şi nucă, cu cardamom, cu ghimbir, cu fistic, cu ardei iute, cu mentă, stafide şi multe fructe confiate, scorţişoară, levănţică, cocos, caramel, cu piper şi câte şi mai câte! Azi merg la atelierul de ciocolata si am un ingredient secret.

Promit sa trag 2 ore la sala, pe urma, sa incerc sa savurez in gand, cum am invatat, dar cat voi rezista vom vedea:)

Daca vrei sa fiti cu ochii pe noi ne vedeti aici, probabil dupa 19,00!

 

3 din 4 apeluri la Serviciul de Urgente 112 sunt false urgente: 73% din totalul apelurilor inregistrate in perioada ianuarie-august 2011 sunt, practic, apeluri facute in joaca sau accidental de catre cei care suna, doar 27% sunt apeluri reale.
Este incredibil cum unii oameni, in special tineri, isi bat joc de singura cale de a cere ajutor specializat in cazul unui accident, de pilda.
Un om moare in 3 minute din momentul in care a intrat in stop respirator. Cum e sa piarda ruda acestuia sansa de a-l salva pentru ca cineva abuzeaza de 112. Si gandeste-te ca in fiecare zi peste 20 de oameni sunt raniti grav.

Cred ca cei ce isi bat joc habar nu au, de fapt, ce fac. Cred ca in cea mai mare parte sunt neinformati, nu stiu ce urmari au faptele lor. Poate reusim sa-i tragem de maneca si sa le aratam ce se intampla, de fapt.
www.salvez.ro

Aseara am vazut la Dr Oz o metota inedita de slabit , inedita cel putin pentru mine. Te asezi la masa si intai vizualizezi pas cu pas cum mananci si savurezi in gand fiecare bucata, pana la ultima. Abia dupa aceia incepi efectiv sa mananci. In felul asta sustin ei mananci cu pana la 40% mai putin, practic te cam saturi numai gandindu-te 🙂 Metoda pare interesanta, mai greu mi se pare o pui in practica. Adevarul este ca mancam asa de grabiti si prea putin ne concentram pe ce mancam. Daca am putea vizualiza inainte fiecare imbucatura ne-ar ajuta cu siguranta si sa ne relaxam. Studiile arata ca doar la primele inghitituri simtim placerea maxima, la urmatoarele creierul nu mai reactioneaza la fel, dupa cum aratau tomografiile prezentate in emisiune.

Merita sa incerc 🙂

 

tags, ,

Daca tot nu am facut un secret din faptul ca imi place sa mananc cred ca nu e cazul sa ascund faptul ca imi place vinul. Stati linistiti, nu merg pe trei carari si nu golesc sticlele pe unde prind, dar pur si simplu o mancare buna isi desavarseste aromele langa un pahar de vin.
Citește continuarea »

tags, , ,

Am mancat bame in Grecia si mi-au placut la nebunie. Nu stiu exact cu ce as putea spune ca seamana la gust, poate putin cu pastaile, dar sunt delicioase. Asta daca nu sunt batrane (atoase) si sunt gatite corect. Despre beneficiile pentru sanatate cititi aici.


Am mai vazut bame prin piata dar nu m-au convins – ba-mi pareau palite, ba batrane- dar iata ca in weekend mi-au facut cu ochiul unele la piata si iata ca le-am gatit.
Citește continuarea »

tags, ,

 

Pentru ca abia s-a incheiat Let s Do It, Romania! merita sa scriu despre o alta actiune eco de laudat si de sustinut prin toate fortele. Cei de la Plantam fapte bune vor sa impadureasca 300 de hectare de teren in zone despadurite. Sigur ca au nevoie de sustinere si promit sa planteze cate un copacel pentru fiecare sustinator din social media (Facebook, twiter, forumuri, etc), ba mai mult, sa boteze copacelul cu numele sustinatorului.

Padurea Social Media va fi  in apropierea localitatii Armasesti, judetul Ialomita, insa plantarile vor cuprinde 6 judete. Se va planta  in datele de 22 octombrie, 29 octombrie, 5 noiembrie si 12 noiembrie 2011, si suntem invitati sa participam cu mic cu mare. Este o initiativa in spiritul Tarii lui Andrei si am face bine sa nu lipsim nici unul!

Cine mai vine? 🙂

 

Inca nu reusesc cu bannerul, oi razbi eu pana la urma!

La rugamintea qbebe.ro scriu cateva idei despre un meniu de copii. S-ar incadra la categoria 2-4 ani dar merge foarte bine si dupa 4 ani la retete pentru copii. Vrem nu vrem trebuie sa si mancam si uneori ajungem in pana de idei. In general copiii mei prefera mancaruri simple, fara multe sosuri sau prajeli, au cateva mancaruri favorite pe care le-ar manca oricand dar ma straduiesc sa mai variem cumva meniul sa nu le lipseasca nutrienti importanti.
Citește continuarea »

Cursurile extrascolare sunt un subiect controversat printre parinti. Ca-n orice domeniu cei ce sustin extremele sunt ferm convinsi ca detin adevarul absolut: unii le refuza in totalitate, sa nu streseze si oboseasca micutii, altii isi inscriu micutii la toate cursurile posibile de nu are timp saracul copil nici sa doarma suficient.
Copiii nostri au multa energie de consumat, multe lucruri de descoperit prin joaca si de cele mai multe ori programul nostru nu ne permite sa ne jucam cu ei atat cat ar fi nevoie, sa practicam un sport impreuna si multe altele asemenea. Sigur ca daca posibilitatile sunt reduse ne multumim sa-i stim in primul rand in siguranta si restul cum s-o putea. Dar cand oamenii nu se descurca foarte greu e trist sa vezi cu cate prejudecati vin cand e vorba de cursurile pentru copii. “De ce sa o duci la dans, vrei sa o pregatesti de pe acum pentru dansul la bara?” – m-a apostrofat de curand o bunica ce are grija de nepotelul ei, la scoala si in timpul liber.
Citește continuarea »