In ciuda tuturor greutatilor datorate vremilor in care traim am ajuns dupa ceva vreme sa-mi practic iar meseria. Mult mai cu sarg si mult mai cu sens. Ii ajut pe niste copii care poate nu-si vad parintii cu lunile sa scrie corect ( chiar daca in clasa a v a), sa socoteasca, sa intre la un liceu mai bun, sa aiba o sansa in plus. Chiar daca ei nu-si dau inca seama sunt foarte norocosi. Norocosi ca au ajuns aici, unde niste oameni au realizat ca nu e suficient un acoperis deasupra capului, haine si mancare pentru ca viitorul lor sa nu arate ca cel al parintilor lor. Norocosi ca sunt oameni care se lupta pentru ei, chiar atunci cand parintii au renuntat sau nu au stiut sa se lupte suficient pentru copiii lor.

E drept ca familia nu poate fi inlocuita de nimeni niciodata. Dar cu ceva ajutor poti depasi orice trauma si poti ajunge sa cresti frumos, oricata  intristare ai ascunde in sufletul tau de copil.

Ajutati copiii! Ajutati-i pe cei ce-i ajuta pe copii! Ajutati viitorul!

tags,

gard de toamna

Trecem prin perioade tulburi, si suntem foarte stresati. Ca si saptamana trecuta insa si weekendul acesta am avut parte de o oaza de relaxare, neasteptata. Uitam prea des de bucuria lucrurilor simple si la indemana.

catina

Am colindat pe dealuri, am cules mere, prune, pere, flori. La catina ne-am multumit sa o admiram de la distanta. Chiar si asa m-am ales cu un tep in talpa, dar a iesit fara probleme. As vrea mai des sa ma intep intr-un astfel de loc. 🙂



Citește continuarea »

foc de tabara

Am putin timp la dispozitie dar o fotografie tot merita sa postez.

Am fost in weekend la Arsenal Park. Chiar daca nu-mi plac luptele ne-am simtit excelent in acesl parc imens, salbatic si amenajat totodata, o oaza de liniste si de relaxare.

Sa ne retragem in munti, zic 🙂

Acum ceva vreme credeam ca manualele pot fi refolosite foarte bine. Doar si noi am invatat atata vreme de pe manuale la a cine mai stie cate utilizare. Daca nu lipsesc pagini si se pot citi credeam ca e cat de cat ok. Stiu, zilele trecute am auzit undeva ca acum e permis sa fie refolosite doar de 4 ori, din cauza microbilor, virusilor sau altor minuni  pe care pot sa le raspandeasca.

In clasa intai am cumparat oricum toate manualele, deci nu mi-am facut griji despre cum e sa refolosesti. Pentru clasa a doua le-am primit pe toate de la scoala si ma tot gandeam daca si de ce sa le mai cumpar noi. Initial ma gandeam ca e un moft, oricum cumparam atatea culegeri si caiete speciale pe langa manuale. Dar cand am deschis cartea am realizat ce stiam deja dar nu constietizam: foarte multe exercitii rezolvate pe carte cu stiloul. Si la lb romana si la matematica. Deci obligatoriu ai nevoie de manuale noi, nu?
Citește continuarea »

Femeile iubesc cadourile scumpe. Asa se spune, nu?  Ar trebui sa ma simt un dinozaur daca nu am simtit niciodata asta? Bine, in principal nu m-a atras luxul niciodata. Bijuterii extravagante si impunatoare, vile somptuase, masini cu jdemii de cai putere si multe alte balarii. Apreciez foarte mult lucrurile practice: ai nevoie de o casa confortabila, de o masina functionala si sigura pe cat e posibil, tehnologie cat sa fii usor conectat (e drept, cat mai noua si la curent cu inovatiile din domeniu, daca e nevoie, insa fara cristale Swarovski alte artificii nefunctionale, electrocasnice care iti fac viata mai usoara si carti cat incape (care nu pot sa inteleg de ce trebuie sa fie in editii de lux, in piele, cu pietre pretioase sau mai putin pretioase). Si calatoriile, cat mai multe si in cat mai variate locuri .

Personal am apreciat intotdeauna cadourile oarecum simbolice. Cadourile scumpe consider ca te obliga intotdeauna.
Citește continuarea »

tags,
Am mai invatat cateva lucruri de la www.colecteazaselectiv.ro .
Stiati ca se recicleaza cutiile de suc, lapte, cereale, biscuiti, in schimb ce cutiile de pizza nu?
Peturile, cutiile de carton si de bere se preseaza, pentru a ocupa mai putin loc?
La noi in cartier au cam disparut containerele pentru reciclat sticla, am gasit unul abia in parcul Izvor.

In plus, cei de la colecteazaselectiv.ro pun la bataie 50 de biciclete la concurs!

Succes!

E in firea noastra, a femeilor, sa ne facem uneori probleme sau adevarate procese de constiinta din cauza varstei. Din cele mai vechi timpuri femeile au cautat trucuri de infrumusetare si de prelungire a tineretii. Cu totii am auzit legendele conform carora Cleopatra facea baie in lapte ca sa-si pastreze tineretea. O data cu evolutia omenirii progresele sunt tot mai mari si in acest domeniu. Daca te preocupa subiectul poti gasi o gramada de specialisti capabili sa te sfatuiasca sa-ti pui in valoare toate atuurile pentru  a-ti ascunde varsta cat mai mult.

Atata vreme cat functia principala a femeii era procrearea, cu cat te apropiai de sfasitul acestei perioade rolul femeii scadea si nici preocuparea ei pentru a se mentine tanara nu mai avea acelasi sens. Omenirea insa a evoluat si, oricat de reticenti ar mai fii unii, aceasta idee a cam disparut din mentalitati.

Multe dintre framantarile noastre sunt insa interioare. De multe ori aspectul exterior ne ajuta sa avem mai multa incredere in noi insine.
Citește continuarea »

chec cu ciuperci

Am mancat la nasica un astfel de chec si o sa-l facem mai des 🙂

Se prepara foarte usor si e foarte buunn.
Citește continuarea »

aperitiv

Pentru ca ne place foarte mult rulada asta si copiilor dar si adultilor deopotriva, am incercat si altcevacu aceeasi compozitie.
Laptele se fierbe cu untul si un praf de sare, pana se topeste untul.
Citește continuarea »

De curand a inceput si Andrei sa reuseasca sa coloreze. Si pana acum a colorat dar fara legatura cu modelul propus:) Poate ca-l mosteneste pe taica’su, care intrebat fiind ce reprezinta mazgaleala sa a raspuns foarte sigur pe el: serpi incolaciti. Si la urma urmei, noi adultii habar nu avem sa intelegem desenele copiilor, nu degeaba am recitit de curand Micul Print.
Sa revenim. Daca prichindelul dvs e interesat de colorat incercati povestile lui Jester. Povestea e amuzanta, personajele haioase, copiii au de colorat propria lor carte 🙂 Mara il cunostea de mult pe Jester, acum il descopera si Andrei si e foarte incantat.