copii

Inca o vacanta. Pentru scolarii mici. O noua serbare. De toamna. Toamna adevarata, plina de culoare.
Citește continuarea »

Sa ma laud cu Diploma de Parinte Responsabil, primita dupa articolul de aici 🙂 .

diploma_parinte

Multumesc mult, dar nu cred in vorbe mari 🙂 Niciodata nu suntem suficient de grijulii, macar ne straduim 🙂

Am ajuns ieri la Mia s children, asa cum va spuneam. Experienta deosebita sa o cunosti pe tanti Mia. Mai presus de tragismul fiecarei povesti a acestor copii abandonati sta  imaginea acestei femei mai mult decat puternice, care lupta ca o leoaica pentru puii ei, la inceput sa le dea un nume, apoi sa le asigure o meserie, pe cei mai multi urmarind sa-i ajute sa termine o facultate. Vorbele par mari si de prisos, sa mergi sa ii cunosti si sa asculti povestile lor  poate fi o lectie de viata de care avem nevoie fiecare dintre noi.

copii

Copiii acestia vor ajunge oameni mari.Tanti Mia se ingrijeste de asta. Cu eforturi uriase dar va reusi. Chiar daca sta in puterea noastra sa dam o mana de ajutor cei mai multi dintre noi ne ingrozim si intoarcem capul. Ne bucuram ca noi suntem norocosi si ne straduim sa uitam toate nenorocirile lumii, in speranta ca vom fi dea pururi feriti de ele. Cum ar arata lumea daca am face toti la fel? Cum ar fi daca pentru orice copil abandonat ar exista o tanti Mia care sa-l salveze?

Copiii nu au nevoie doar de bani. Am gasit aici oameni care aflati in trecere prin Romania si-au rapit cateva zile sa le gateasca acestor copii. Tanti Mia nu are angajati. Face totul singura sau cu ajutorul copiilor.Copiii acestia sunt niste copii munciti, spunea dansa. Sunt foarte curati, temele sunt prioritatea lor, merg si la meditatii in oras, la diferite concursuri de muzica, dans, pictura, sport, au expozitii de pictura mai mult in strainatate (in Irak, de ex). Noaptea picteaza, au comenzi de tablouri ca sa mai stranga ceva bani, dorm doar cateva ore pe noapte.

tablouri

Multumiri speciale tuturor celor care m-au ajutat sa ajung la ei: Dan, Lili, Irina .

Cand vi se pare ca va e prea greu ganditi-va la mine, spunea tanti Mia.
Datele de contact de la tanti Mia le gasiti aici.

Sa ne ajute Dumnezeu sa putem ajuta mai des!

tags, , ,

Stim foarte bine ce atractie e calculatorul pentru copii. La fel de bine stim sau macar ne imaginam cat de multe pericole ii pandesc pe copii la tot pasul pe internet. Multi parinti opteaza chiar sa-si tina copiii departe de calculator pana la o varsta cat mai mare. Consider ca nu e o solutie sa-l interzicem, ci sa-l controlam.


Citește continuarea »

Duminica merg sa vad niste copii. 30 de copii mai exact, de la 4 la 20 de ani. La Mia’s Children, comuna Rosu, Ilfov.

“Tanti Mia e o zana ce a luat sub bagheta ei magica suflete de copii, suflete ce inca dor, suflete ce inca sufera, suflete ale nimanui, suflete ce au fost in plus pentru o mama si un tata. Copii pentru care “mama” si “tata” nu mai exista. Copii pentru care nici nu a existat vreodata cu adevarat. Pentru care viata nu a avut de daruit zambete si caldura. Pentru care viata a fost egoista, asa cum numai ea poate fi. Intr-o lume nedreapta, sunt copii care plang. Intr-o lume nedreapta, parintii nu sunt parinti. Intr-o lume nedreapta exista totusi oameni. Si oamenii mai pot avea suflete pe care sa le poata imparti cu cei din jur.”

Citez din lista de “necesar” primita de la Lili:

a zis ca-i trebuie multe, dar in ordinea prioritatilor ar fi nevoie de:

-lapte (la cutie)

-ceva pt micul dejun -cascaval, cereale, branza topita, etc

-caciulite, ciorapei

-pui

-servetele, hartie igienica -a zis ca niciodata nu-i ajung astea…

-cartofi, varza, gogonele – nu si-a permis sa puna muraturi anul asta

-medicamente pt copii: Nurofen, Panadol, Vit C, siropuri de tuse

-medicamente pt ea (am intrebat-o eu daca are nevoie): Aspacardin, Esentiale, Magne B6, Liv 52 – daca se poate..”

Daca ii puteti ajuta cu ceva pe acesti copii sau daca doriti sa mergeti cu noi sa-i vedem astept un semn aici si va contactez eu.

Sper sa luati in considerare ca tb sa fim generosi nu numai de sarbatori … acesti copilasi tb sa traiasca tot timpul anului …sa mearga la scoala, sa manance si sa se integreze cat mai bine in societate.

Va multumesc!

tags,

Tot mai des mi se intampla sa nu inteleg nimic din ce vad.  Zi de zi vad oameni verzi ca bradul cum se arunca cu capul inainte prin noianul de masini din trafic, in fata tramvaiului, si de fiecare data le tin pumnii sa scape si de data asta. Pana cand vor scapa? Macar la turniruri cand se aruncau cavalerii in lupte sperau la onoruri, sperau sa impresioneze vreo domnita. Pe cine vor sa impresioneze oamenii astia de sfideaza moartea zi de zi? Ce rost are goana asta nebuna? Cat de putin lipseste ca asta sa fie ultimul drum, printre rotile masinilor si cat de greu e sa anticipezi asta?

Ca multi alti parinti ma preocupa stimularea atentiei la copii, in special la scolari.

Am gasit materiale interesante si vreau sa la adun aici, sa le gasesc mai usor.

Un prim exemplu am gasit aici, cateva joculete amuzante pentru scolari care sa-i ajute sa-si concentreze atentia.

Jocuri pentru copii, chiar si mai mici, foarte interesante si atractive am gasit aici.

Si o carte despre creativitate si inteligenta emotionala, pe care tocmai o studiez 🙂

Voi reveni cu noutati!

P: Ajută-ţi copilul să fie cel mai bun din clasă. Vezi aici cum

Exista Oameni care se zbat sa-i ajute pe cei in suferinta fara a astepta ceva in schimb. Si cere nu inceteaza sa ajute, oricat de greu le-ar fi si oricate probleme personale ar avea, ca noi toti, in vremurile astea tulburi.

Ma mandresc cu prietena mea! Felicitari Lili! Felicitari celor 100 de voluntari si tuturor celor care ii ajuta pe cei aflati in suferinta!

http://www.evz.ro/detalii/stiri/strangere-de-fonduri-pentru-copiii-si-tinerii-bolnavi-de-cancer-907694.html

Traim intro tara in care cainii mananca sunca presata, cascaval si peste la centrele de caini iar copiii si batranii se multumesc adesea cu o felie de paine pe zi. Nimic nu justifica furtul dar foamea uneori nu te mai lasa sa judeci limpede.

Ma obsedeaza de ceva vreme o stire vazuta la teve. Intr-un sat exista o cantina sociala. Cum e criza evident s-au redus fondurile. Cei de la cantina s-au vazut obligati sa introduca o limitare: doar 2 persoane de familie acceptate pe zi. Grea masura pentru cei cu copii, mai ales cei cu multi copii. Povestea un astfel de tata nefericit: ii trimitem pe copiii mai mici. O data pe saptamana ajungeau si parintii la centru. De cand nu ati mai mancat? de cateva zile, si de o saptamana ceva cald.

Sigur, nu sunt de incurajat cei care fac atatia copiii si ii chinuie in asemenea hal dar ce fel de oameni suntem noi care construim centre de lux pentru animale in timp ce copii si batrani se sting incet de inanitie in sec XXI?

Evident, de cand e lumea si pamantul cel ce fura o bucata de paine zace in inchisoare iar cel ce fura o fabrica, un oras, o tara capata functii publice si ne conduce. E in genele noastre, nu?