Ieri a fost ziua lui Stefanut. La multi ani Stefanut! Ca sa poate implini multi ani el are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Pentru ca a fost diagnosticat cu beta Talasemie majora . Singura alternativa viabila transplantul de celule stem hematopoietice (transplant de maduva osoasa). Costuri, aproximativ 171.000 euro .

Pentru teledon, numerele sunt
* 0900 900 330 – 10 euro/apel
* 0900 900 335 – 5 euro/apel
* 0900 900 332 – 2 euro/apel

Iar conturile
BRD sucursala Academiei:
RON :RO64BRDE410SV25155484100
EUR :RO86BRDE410SV25156014100
USD :RO24BRDE410SV25156284100
Titular de conturi: FLORESCU NICOLAE – tatal lui Stefanut.
Pana acum s-au strans, din ce stiu eu, vreo 30.000 de euro. Pana la 171.000 mai e nevoie de mult. Saptamana asta Fifi face un material despre el la Felicia, emisiuna de sambata, de la Antena 1.

Coca Cola pune la bataie 450 de biciclete rosii cu castile aferente 🙂

Sub patronajul Primariei Capitalei si impreuna cu Green Revolution se organizeaza mare tur ciclist pentru amatori  in data de 11 aprilie 2009, cu plecare din Piata Constitutiei/ Parc Izvor ora 11.

Inscrie-te pe www.bicicletarosie.ro si poti castiga o bicicleta. Pentru o planeta mai curata!

Dupa cum probabil stiti deja, sambata seara intre 20.30 si 21.30 se spera ca un miliard de oameni sa sustina Ora Pamantului, stingand lumina si alte aparate consumatoare de curent electric. Am tot vazut/auzit/citit, in special pe net, foarte multe voci care ironizeaza evenimentul si pe sustinatorii lui, cu justificari de genul “cu o floare nu se face primavara” , nu consuma becul meu asa mult sa conteze, etc. Asta tine pe undeva de atitudinea tipica a romanului, care , revoltat pe semenii sai care isi arunca gunoiul pe jos, arunca si el, urmandu-le exemplul, ca oricum era mizerie dinainte si nu mai conteaza o punga/sticla/hartie in plus.


Citește continuarea »

Asa cum promiteam la Bilantul responsabilitatii sociale pe 2008 sustin si incurajez, atat cat pot, companiile care se implica in responsabilizare sociala. Astazi vorbesc despre reciclare Buy back.

Multa lume stie probabil deja ca tot mai multe companii iti acorda o suma de bani, sub forma de reducere de pret la achizitionarea unui produs electrocasnic, daca te prezinti cu un aparat electrocasnic uzat.
Citește continuarea »

Gruia are 2 anisori si e lipsit de vedere din nastere. Se poate trata, dar e nevoie de bani.Gruia s-a nascut retinopatie de prematuritate . E nevazator. O sansa pentru Gruia ar fi o operatie in China.

Tatal sau a facut un website: www.gruiasfightforsight.com cu mai multe informatii despre boala sa si despre tratamentul  de care are nevoie.

Gruia are nevoie de 27.500 de dolari. Pana s-au strans 15.500 21.000 de dolari. Nu e asa mult. Fiecare ajutor conteaza!

Hai sa-l ajutam!

Dalida Flamenco

Orice om s-a lovit de-a lungul vietii de prejudecati legate de fete si baieti. Baietii nu plang e cea mai comuna. Fetele nu mesteresc, baietii nu cos, barbatu aduce bani in casa (in orice caz mai multi decat nevasta), femeia e cu copii si casa, si lista ar putea continua la nesfarsit. Si femeile si barbatii au foarte mult de suferit din cauza acestor prejudecati. Cate femei nu au fost trimise la cratita niciodata in viata? Cati barbati nu si-au comparat iubita cu imaginea creata de mama lor despre femeia potrivita lui? Cati barbati nu au renuntat la o relatie pentru ca iubita lor castiga mai mult sau nu erau capabili sa-si exprime sentimentele? Cate femei nu erau si sunt in continuare incurajate sa-si pastreze casnicii, toxice sa le zic, doar pentru ca barbatul are voie sa mai greseasca iar femeia ii e datoare sa-l asculte?
Citește continuarea »

Ciudata mintea omeneasca! Ce mecanisme ii determina pe oameni sa se topeasca de placere si de griji in fata unui botz cu ochi, cum il numesc unii pe bebe, in general al altora, in timp ce altii isi ascund cu greu repulsia fata de micul personaj care mananca, ragaie, vomita si face caca.
Citește continuarea »

Teme de astazi de la itsybyty Parinti ascultatori este Alimentatia sanatoasa a copiilor.

Subiect de maxim interes pentru orice parinte. Fiecare dintre noi am avut macar o data intrebari de genul: nu mananca copilul, ce ma fac? o fi bolnav ; ce mananca si cat mananca? cata apa sa bea, cat lapte, etc.
Citește continuarea »

Pentru iubitorii cartii, nu puteti rata interviul din Jurnalul, cu fiul lui Marin Preda.

“Dacă aş şti că efortul pentru scrierea unui roman mă poate costa viaţa, mi-aş lua măsurile de siguranţă pentru a înlătura o eventualitate cum ar fi boala din care să mi se tragă moartea. Dar unica măsură, hotărâtoare, de a renunţa la scris, nu aş lua-o”, spunea Marin Preda.
Citește continuarea »