tarta cu fructe

Desi imi place tarta cu fructe nu ma incumetasem sa o pregatesc niciodata. Oricum, nu ma gandisem ca se face atat de usor. Dar cand am citit reteta mi-am dat seama ca o pot face usor. Nu am avut foarte multe fructe, data viitoare o sa ma pregatesc din vreme.

Am folosit cam 250 f faina, 200 g unt, un ou, 50 g zahar si un varf de cutit de sare, pentru aluat. Am framantat bine, aluatul l-am invelit in folie si l-am dat la rece, cam 15 min in congelator. Am uns cu unt o tava cu fundul detasabil. Nu am forma speciala de tarte, dar am inteles de ce e mult mai buna decat forma mea de tort (marginile usor aplecate in exterior nu lasa aluatul sa alunece spre fundul tavei, iar noi la tarta avem nevoie de aluat si pe margini, ca sa nu curga crema), asa ca am trecut forma de tarta pe lista de cumparaturi.
Citește continuarea »

Salata de fasole verde cu rodie

Iarna asta mi-am redescoperit 2 pasiuni, una pentru rodie si una pentru praz. Da, stiu, mai ales cand e vorba de praz toata lumea stramba din nas dar miroase a primavara in casa cand toc niste tulpini fragede de praz. Iar rodia, am nimerit zilele astea niste rodii atat de dulci si zemoase ca n-as mai fi mancat altceva toata ziua 🙂 Si n-ar fi fost rau 🙂 Asa ca am cautat o salata rapida in care sa o pun in valoare.

Am folosit fasole verde congelata, porumb congelat, o jumatate de rodie, 2 tulpini fragede de praz, o lingura de mustar, 2 linguri de otet si 2 linguri de ulei, si in varf de lingurita de sare.
Citește continuarea »

pui cu fulgi de migdale si mazare gratinata

Copiii mei iubesc puiul, iar snitelul e cap de lista in preferintele lor, nu si ale mele. Asa ca tot caut o varianta care sa semene dar sa nu fie prajita. Puiul cu fulgi de porumb e o alegere buna, dar usor migaloasa si recunosc ca incep sa ma enervez cand incep sa mi se lipeasca fulgii de porumb de maini. Salvarea a venit de la o reteta de la Dr Oz si intr-un final m-am si apucat sa o prepar. Trebuie sa recunosc, nu ma asteptam sa fie atat de gustoasa tinand cont ca se prepara asa de usor :D.
Citește continuarea »