Sarbatori senine, cu cei dragi aproape, cu multa bucurie si incredere in viitor!

Chiar daca mai gatitm intre timp,si nu rezist sa nu va arat ce bucataresc, va urez numai de bine!

Am descoperit in GoodFood o idee de aperitive cu somon delicioase si foarte usor de facut. Am folosit lipie (2 buc), un pachetel de somon afumat taiat felii si crema de branza Philadelphia cu verdeata (cam jumatate de cutie). Mai aveti nevoie de scobitori si de un cutit bine ascutit.
Citește continuarea »

Pentru ca am primit doua ratuste frumoase (multumim Iuli) am inceput sa caut retete. Pentru ca n-am mai gatit rata intreaga, ci numai piept de rata, am avut ceva emotii 🙂

Am inceput cu o rata pe varza, pentru ca mi-a placut foarte mult cand am mancat, urmand ca pe cealalta sa o umplu cu ceva – mere, portocale.

M-am inspirat de aici si deocamdata arata foarte bine si miroase demential (inca e la cuptor).
Citește continuarea »

Zilele trecute mi-au atras atentia pachetelele cu Craciun fericit ale lui Adi Hadean si iata ca am si reusit sa le incerc. Andrei adora sa se joace cu aluatul si mereu vrea sa facem o prajitura, chiar daca nu o si gusta de fiecare data. De data asta am avut noroc, toata lumea a mancat pachetele (mie mi-au iesit un soi de cornulete ) si toata lumea a fost trista cand s-au terminat 🙂

Reteta nu e complicata, singurul dezavantaj e ca aluatul trebuie sa stea la rece cel putin cateva ore.
Citește continuarea »

Pentru ca au inceput sa se planga copiii mei ca nu le mai fac nici un desert aseara am gasit o reteta simpla, usor de pregatit in familie. Andrei a fost ajutorul meu de baza, el a amestecat toate ingredientele si a fost mana mea dreapta  🙂
Reteta initiala era cu migdale, dar, pentru ca tot nu am gasit fulgi de migdale iar rezervele noastre de nuci abia au fost reimprospatate, am folosit nuci si sunt incantata de rezultat.
Citește continuarea »

Tusea e o problema cu care ne confruntam mult mai des decat ne-am dori (de parca si-ar dori cineva sa tuseasca, dar vorba vine). Asa cum gripa tratata trece in 7 zile si netratata tine o  saptamana asa si cu tusea, uneori ai impresia ca orice tratament ai incerca tot nu se vede nici o schimbare. Asa ca, dupa ce am incercat multe variante de miere, cu propolis, cu brad, ceaiuri felurite, pana am ajuns la celebrul ceai de ceapa, astazi mi-am reamintit banalul sirop de ridiche. Se prepara foarte simplu si uneori chiar functioneaza.

Se spala o ridiche, se taie in jumatate si se scobeste miezul cu cutitul.

Nu am aruncat nici miezul, l-am taiat felii subriri peste care am turnat putina miere pe o farfurie. In jumatatile de ridiche am turnat miere si, cam dupa o ora am observat ca lichidul din interior si-a schimbat consistenta, devenind mult mai fluid.

Se ia cate o lingura la cateva ore. Dupa ce am golit lichidul am mai adaugat miere si am lasat sa lucreze cu ridichea.

Siropul asta, impreuna cu supa de pui (cu multa ceapa si chiar usturoi), ne poate ajuta sa depasim o tuse rebela.

 

Sanatate multa!

 

P.S. Chiar a trecut tusea dupa 24 de ore. Deci merita sa incercati 😉


Aseara, ca sa nu lustruim toata seara ghetutele in asteptarea mosului, am plecat sa ne distram la petrecerea Motanului incaltat (multumim Good Food).


Citește continuarea »