Aprofundand Frantuzoaicele nu se ingrasa – Mireille Guiliano am descoperit o multime de retete frantuzesti delicioase. Voi incepe cu Pieptul de rata, foarte simplu de preparat si divin de savuros. Singurele inconveniente ar fi, pe langa faptul ca nu se gaseste prea usor rata la supermarchet (Auchan ne ajuta) , timpul mare necesar pentru marinare (min 12 ore) si ca a fost nevoie cam de 2-3 incercari pana am reusit sa il “prajesc” sa nu fie chiar in sange.
Procedeul e foarte simplu. Pentru 2 persoane e suficient un piept de rata. Se amesteca intr-un vas 2 lingurite de foi de dafin maruntite, 2 lingurite patrunjel verde tocat marunt, un praf de cimbru,2 catei de usturoi tocati marunt si un praf de sare. Cu acest amestec se unge bine pieptul de rata, se acopera si se da la rece pentru min 12 ore (eu l-am lasat chiar 24 de ore).
Daca aveti gratar veti obtine ceva mai apropiat de reteta originala, eu l-am facut in tigaia de teflon, fara adaos de ulei sau unt. Se pune in tigaia incinsa, cu partea cu piele in jos, se lasa intre 3-5 min si se intoarce. Timpul de frigere depinde de grosimea pieptului de rata. Eu am mai facut cateva crestaturi si l-am pus inapoi la prajit, pentru ca sa fie putin mai rumenit, nu in sange. Se scoate pe un fund de lemn, se feliaza si se serveste cald.E incredibil de gustos si aromat.
Rece deja devine o mancare lipsita de orice arome.
Voi incerca in curand si Salata de rata a l’orange, reteta fiind de la aceeasi sursa. Pieptul de rata pregatit mai sus se serveste pe pat de salata (salata verde, hasme, fasole verde si portocale taiate cubulete si fara pielita), su sos din mustar, otet din vin rosu si ulei de masline
Deschide discutia
Varza acra cu merisoare si piept de rata - OKey.ro Retete culinare - Retete culinare, sfaturi utile, bucatarie, acasa a comentat...
[…] 2 cepe, 30 g unt, 750 g varza acra, 6 boabe ienupar, 2 foi dafin, 250 ml vin alb, 2 piepturi de rata (a 350 g fiecare), 2 linguri ulei, 400 ml supa de pui, 125 ml vin rosu, sare, piper, 1 lingura […]