0006

Dupa cum am mai spus, de ceva vreme sunt fericita in bucatarie multumita lui Multicooker. Desi imi place sa gatesc de multe ori nu am prea mult timp de stat in bucatarie si mereu sunt in cautare de retete simple si rapide, care sa nu ma faca sa stau si sa tot amestec in oala sa nu se arda. Asa ca m-am bucurat foarte tare cand am descoperit multe retete simple si rapide pe care mi le-a gatit  oala minune de la Philips.

Pestele la abur recunosc a fost o premiera pentru mine. Legume la abur am mai gatit, insa nu si peste. Am inceput cu pastrav, apoi am gatit si somon. Foarte simplu, foarte rapid, foarte putin efort. Nu suna rau, nu-i asa? Mai ales ca e si sanatos.

Am folosit doi pastravi eviscerati (ar fi incaput si 3, la nevoie). I-am asezonat cu sare si un praf de piper si le-am umplut burtile cu feliute de usturoi si ghimbir proaspat.

0001Atat e fost efortul meu. Mint, am pregatit si Multicooker: am pus o cana de apa in vas si am setat programul: am bagat stecarul in priza, apoi am selectat Menu Boil, apoi Cooking Time 10 minute, apoi Start si am inchis capacul. Dupa ce s-a scurs timpul m-au avertizat clopoteii Philips :) si am deschis capacul sa verific daca s-a facut cum trebuie, eu fiind convinsa ca e nevoie de mai mult timp. Insa pestele era bine facut iar de arome nu va mai spun :)

0003

Pastravul l-am servit cu conopida natur, pentru somon am gatit brocolli tot la abur.

Brocolli se gateste si mai simplu. Am taiat buchetele si le-am spalat in apa rece. Am taiat felii nu prea groase si cotoarele, nu e obligatoriu sa le gatiti si voi. Le-am pus in vas si in 10 minute erau gata.(menu Boil Cooking time 10 min)

Somonul l-am gatit aproximativ la fel, doar ca avand file am frecat fileul cu usturoi si ghimbir, sare si piper, apoi l-am asezat in sita pentru abur, am setat oala si gata. Si au fost suficiente 10 min pentru a se gati perfect.

0005

Am facut un sos rapid cu 1 lingurita mustar cu hrean, o lingurita hrean, 3 linguri iaurt natur, sare si piper dupa gust. Le-am amestecat bine cu un tel si gata sosul, pe care l-am turnat peste somon si brocolli. Si am servit cu o salata cu rucola si 1 tija de teina apio (imi place la nebunie combinatia pentru ca e crocanta si aromata), zeama de lamaie si o lingurita de ulei de masline.

Arata cam asa:

0007

0008

A fost foarte bun si cu siguranta o sa mai gatesc asta destul de des. Chiar si copiilor le-a placut, mai putin telina apio care ce e drept e mai aromata dar eu ma declar foarte multumita.

O sa revin si cu alte retete cat de curand. Am testat si functia Preset Time, care este o adevarata binecuvantare la casa omului (iti pui ce trebuie in oala, o setezi si pleci la treaba ta, iar cand te intorci acasa te asteapta mancarea calda), am facut si prajitura cu ciocolata, care a disparut din farfurie inainte sa apuc sa o fotografiez, ba chiar am experimentat si o placinta cu creier dar sunt convinsa ca mai am multe de descoperit la Multicooker.

Multumesc Philips si www.gustos.ro !

tags, , , , , , ,