Foarte greu sa scrii despre viata pentru un concurs, chiar daca premiul e atractiv si te obliga. Pizza pe viata te obliga la abonament la sala, ture de parc pe viata si multe altele, daca nu vrei sa apari pe urma la stiri: uitati-va la ea, a casigat pizza pe viata si acum se misca cu macaraua 😀 Dar intotdeauna vei gasi un prieten care sa te ajute sa termini pizza fara sa ajungi supraponderal, nu? Ma bazez pe voi sa comentati ca sa castigam impreuna 😀
Sa revenim la viata. Ce poate fi mai simplu si mai complicat? Cand esti copil viata ti se pare extraordinara cand ai primit cadoul dorit, cand ai fost acceptat in cercul ravnit sau cand innoti fara grija in rau. La fel de simplu viata ti se pare foarte rea cu tine cand ti-ai pierdut jucaria favorita, te-a certat mama ca ai luat o nota proasta , ai disparut fara sa dai de veste sau te-ai certat cu cea mai buna prietena.

Trece timpul, te indragostesti si ai aripi, simti ca poti sa ajungi pana la stele, nu te mai opreste nimic, viata e divina. Viata ta e o sarbatoare, te iubeste si crezi ca nimic rau nu se mai poate intampla. Crezi ca-ti faci si o cariera si esti stapan pe viata ta, toata lumea ti-e la picioare.

Si vine o vreme in care fericirea te tine numai cu respiratia taiata: primul tipat al copilului tau te transforma pe viata. Viata ta nu-ti mai apartine. Toate actiunile tale iti afecteaza in primul rand copiii tai si asta deja iti afecteaza echilibrul. Nimic nu mai e atat de simplu, multe din luptele tale devin lupte pe viata si pe moarte. Fericirile tale din copilarie se intorc ca un bumerang impotriva ta. Ce amuzant era sa sa-ti vezi parintii agitandu-se ba ca nu mananci destul, ba ca nu te-ai imbracat suficient sau ai disparut fara sa anunti. Si ce cutit in inima simti cand, la randul tau parinte, dispare copilul de langa tine sau crezi ca e bolnav ca nu prea mananca. Ce groaza te cuprinde cand te gandesti ca vor creste si vor frecventa poate cluburi ciudate, vor fuma pe ascuns si cate si mai cate alte “ghidusii”. Dar toate astea dispar ca prin minune cand ajungi seara acasa si iti spun: mami, ne-a fost dor de tine!

Ce poate fi mai frumos si mai complicat decat viata?

Haideti sa castigam impreuna! 😀
Cel mai bun comentariu castiga! 😀

De cele mai multe ori nu e simplu sa faci cadouri. Nu e un subiect original, insa fiecare are o parere personala. Pentru copii unii cred ca e usor: papusi pentru fete si masinute pentru baieti. La noi pot spune ca sunt amandoi, si Mara si Andrei, interesati de masinute, iar papusile pentru Mara n-au fost niciodata o atractie deosebita.
Din punctul meu de vedere ,oricat de mult a evoluat tehnologia de construirea a papusilor, exista o infinitate de oferte mai atractive decat papusile:). Oricum, e musai sa tinem cont si de varsta. La Mara de exemplu, dupa ce am epuizat variantele de la Piticlick am ajuns, evident, la Dubluclick. Foarte atractive si educative, le recomand cu draga inima. Singura mea nemultumire cu privire la softurile astea e restrictia Windows XP, drept pentru care pe Vista se inteapa iar pe Windows 7 nici nu porneste..
Citește continuarea »

Mara-(7 ani neimpliniti) : -Tati, la ce data au aparut oamenii maimuta?
Tati: Aaa.. cred ca in urma cu sute de mii de ani in urma.
Mara: Aha. Si pe urma au aparut dacii si romanii?
Tati: Nu. Oamenii, stramosii nostri, dacii si romanii, traiau acum 2-3000 de ani in urma, si ei s-au dezvoltat din homo sapiens.
Mara: Aha. In ce orase traiau dacii in afara de Alba Iulia?
Tati: Constanta/Tomis si Sarmisegetusa – capitala lor.
Mara: Aha, deci aveau si capitala?

In sfarsit am inceput sa citesc Simbolul pierdut. Nu ma asteptam sa-mi placa, dar incepe bine. Vedem.
Maine sa nu uit sa iau Jurnalul cu Alifantis, Cantece de semineu.
Iarna. Rece, mult prea rece. Departe, prea departe. Pustiu..

Tot romanul e obisnuit sa se uite la televizor de revelion.Asta e concluzia din ianuarie 2010 despre revelion. Toata lumea se plange de programul de revelion de anul acesta.

Pe vremea raposatului revelionul era singurul moment in care puteai si aveai ce sa vezi la televizor.Imi aduc aminte cu drag de revelioane cu Toma Caragiu, Anda Calugareanu, Stela Popescu, Arsinel, Amza Pelea. Cine ar putea sa le egaleze?
Citește continuarea »

Citeam deunazi pe un site de femei sfaturi despre cum sa fii mai buna in ochii tuturor in 2010. Nu ca ar fi ceva inovator, toate revistele si site-urile pentru femei abunda in asa ceva. La tot pasul gasesti idei de genul – da-o naibii de criza, cumpara cat mai mult daca vrei sa “fii mai buna” in ochii tuturor. Da-le cu tifla tuturor amaratilor care, cel putin in cest an, vor fi din ce in ce mai multi. Te deprima cand vezi oameni ingrijorati de ziua de maine? Ia-ti un parfum nou, iti ajuta starea de spirit. Vezi oameni ramasi pe drumuri sau care cu greu isi mai pot intretine copiii? Fa-ti un abonament higt-class la spa. Poate exagerez putin dar cu greu imi pot depasi greata care ma cuprinde cand citesc astfel de sfaturi.
Citește continuarea »

tags,

Evident, un numar mare de persoane vor spune: ” exista, atata vreme cat persoana inselata nu stie nimic”. Stiu, auzi la tot pasul: te plictisesti, rutina nu iarta, vreau ceva mai bun, merit mai mult, ce nu se stie nu face rau, nu ma mai intelege, nu suntem construiti genetic pentru fidelitate, bla bla. Atunci de unde nebunia asta cu nuntile – vreau rochia cea mai alba- albul pur, juramintele cele mai fierbinti, spectacolul cat mai mare, cat mai multi oameni sa ne fie martori la sfanta unire. Ne poate ajuta ceva din toate astea? L-a ajutat pe Mandruta cu ceva nunta lui senzationala la inaltime, in zbor? L-a ajutat cu ceva ingamfarea cu care dadea el sfaturi despre cuplu si educatia copiilor altei vedete care-si traieste viata privata prin reviste?

Nu e Mandruta un caz reprezentativ pentru relatii de cuplu. E doar cel mai recent scandal. Iar scuzele lui au fost atat de jenante si au facut mare trafic pe net. Oricum, scuzele nu aveau cum sa fie altfel decat jalnice, chiar penibile.

Revenind la intrebarea din titlu, chiar exista fidelitate in general sau doar pana la un anumit moment? Mai sunt doar “dinozauri” cei ce cred in fidelitate? Sunt ei doar persoane care n-au aflat inca sau carora inca nu li s-a intamplat, dar inainte in poveste mult mai este?

Ma intreb si eu, ca prostu: exista sau nu? Pana cand? 🙂

Later edit: Am uitat “scolarii”. Ei vor spune, clasic, “daca esti urata/urat esti fidela/fidel” 😀 . Mai vorbim peste ceva vreme 🙂