Scriu cu mare drag pentru proiectul Idei in Tara lui Andrei. Am primit urmatoarea invitatie:

“Povestea e următoarea: Tu ai un blog, multe poveşti şi implicit şi multe idei cu care vrei să schimbi lumea din jurul tău …măcar câteodată. Eşti aşadar omul perfect pentru noi. De aceea te provocăm să te gândeşti la o idee care ar putea schimba viaţa oamenilor de lângă tine. Şi pentru că suntem Ţara lui Andrei, căutăm idei sustenabile – idei care îmbunătăţesc viaţa a cât mai multor oameni, pentru cât mai mult timp.

Am lansat de curând competiţia Idei în Ţara lui Andrei, iar până pe 24 iunie poţi trimite o idee cu ceva în plus şi câştiga nu doar reputaţia de blogger implicat şi plin de idei măreţe, ci şi finanţare pentru ideea ta. Vezi aici finanţările puse la bătaie.

Dacă te-am convins, înscrie ideea ta aici şi ne auzim la premiere!

Până atunci îţi mai oferim o provocare, recompensată şi ea pe măsură.

Scrie ideea ta şi pe blog şi cere cititorilor tăi ajutor pentru a o transforma într-o idee cu ceva în plus.

Top 10 articole de blog, cu cele mai multe comment-uri (cel puţin 10 comentarii), obţinute de la persoane diferite, vor fi jurizate iar un blogger va fi premiat cu un loc în Tabăra din Ţara lui Andrei, care se va desfasura in lunile iulie – august (revenim cu detalii). Căutăm comentarii care pot îmbunătăţi ideile propuse, care le pot transforma în idei din Ţara lui Andrei.”

 

Va cer ajutorul ca sa tranformam ideea mea in Idee cu ceva in plus. Cum mi-a venit ideea?

Parfumul teilor imi aminteste in fiecare an si de examenele scolare.  Bacalaureat, capacitate, oricare  dintre ele  aduce cu sine in fiecare an si face si mai vizibile problemele grave din invatamant. In fiecare an ne ingrozim cand vedem cat de greu promoveaza foarte multi aceste examene. Pentru ca nu am pierdut contactul cu scoala urmaresc tema asta si mi se pare revoltator cum elevi buni in clasele primare ajung sa nu poata obtine nota de trecere la capacitate sau bacalaureat. Au avut un start bun insa ajung la final de clasa a opta sa nu poata obtine un 5 la matematica sau chiar la romana. Nu mai vorbesc de bacalaureat. Ce se intampla cu ei, cu noi? Trebuie sa facem ceva mai mult decat sa ne revoltam si sa ne lamentam cu “pe vremea mea se facea carte” si multe altele in acelasi gen.

Cum am putea sa-i ajutam? Sunt putini parinti care isi pot ajuta copiii la teme, mai ales dupa clasa a 4 a. In principal din cauza timpului, suntem din ce in ce mai ocupati. Materia este foarte multa, nu prea e timp la scoala de aprofundare. Putini parinti isi permit meditatori pentru copiii lor. Lacunele se aduna si copilul nu mai poate sa le acopere singur. Asa mi-a venit ideea infiintarii unui Club al copiilor, in care ei sa gaseasca sprijin calificat pentru teme si alte activitati educative. Clubul trebuie sa fie in vecinatatea scolii (in incinta scolii nu este posibil, cel putin la scoala la care invata copiii mei, din pricina lipsei spatiului), sa primeasca in special copii fara posibilitati materiale si sa le ofere sprijinul educational de care au nevoie, atat pentru pregatirea unor examene cat si pentru viata. Eu am mai lucrat cu copii la Casa Sf Iosif si am reusit intr-un an de zile sa-i aduc de la note de 5-6 la 7-8, asa ca stiu ca se poate. Pot sa-i ajut la matematica si nu cred ca va fi greu sa gasim profesori si pentru alte materii, dupa necesitati.

Activitatile in Clubul copiilor nu trebuie sa se limiteze doar la materia de scoala. Copiii pot invata cu mult drag, asa cum am vazut in Tabara din tara lui Andrei.

copii

Cum ar imbunatati o astfel de idee viata comunitatii? Un nivel crescut al educatiei le-ar oferi o sansa la un trai mai bun acestor copii, care sunt viitorul nostru. Ar scadea rata infractionalitatii, ar creste PIB-ul, ar avea cine sa ne plateasca pensiile. Stiu, cu o floare nu se face primavara, dar trebuie sa incepem de undeva. Daca se vor vedea rezultate poate vor prelua si altii ideea.

In ultima vreme tot mai multe companii devin interesate de responasbilitate sociala si ar trebui sa sustina educatia. Un astfel de Club al copiilor le-ar putea asigura si lor viitori angajati mai buni, mai bine pregatiti. Ar fi un gest de responsabilitate pentru viitor si cred ca multe companii ar putea fi interesate.

 

Va rog sa ma ajutati cu comentarii! Cum vedeti existenta unui astfel de club? Ce ati vrea sa contina neaparat?

Va multumesc ! Impreuna putem face ceva care chiar conteaza!

taguri, , , , ,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.