pui cu fulgi de migdale si mazare gratinata

Copiii mei iubesc puiul, iar snitelul e cap de lista in preferintele lor, nu si ale mele. Asa ca tot caut o varianta care sa semene dar sa nu fie prajita. Puiul cu fulgi de porumb e o alegere buna, dar usor migaloasa si recunosc ca incep sa ma enervez cand incep sa mi se lipeasca fulgii de porumb de maini. Salvarea a venit de la o reteta de la Dr Oz si intr-un final m-am si apucat sa o prepar. Trebuie sa recunosc, nu ma asteptam sa fie atat de gustoasa tinand cont ca se prepara asa de usor :D.

IMG_0731-005

Pregatim ingredientele: piept de pui, mustar si fulgi de migdale. Am folosit 2 bunati piept de pui pentru 4 portii, 2-3 linguri de mustar clasic si 3-4 linguri de fulgi de migdale (se gasesc in Lidl), un praf de sare, o tava si o hartie pentru copt, o lingura de ulei.

Am asezat hartia de copt in tava si am uns-o cu putin ulei (nu cred ca era obligatoriu – puiul si-a lasat zeama). Am taiat pieptul de pui in jumatate, cat sa nu fie foarte gros. L-am presarat cu putina sare, apoi am intins mustarul pe toata suprafata pieptului de pui si am presarat fulgii de migdale pe ambele parti.

pui cu mustar

 

pui cu fulgi de migdale

L-am bagat la cuptor la 180 de grade cam 25-30 min. Pentru ca nu am termometru pentru gatit am incercat carnea cu cutitul.

L-am servit cu mazare gratinata care nu mi-a iesit atat de frageda ca alta data, trebuie sa tin minte marca cea buna :)

pui cu fulgi de migdale si mazare gratinata

 

 

Greu de spus daca e mai bun decat snitelul, fiecare e cu gustul lui dar copiii l-au mancat rapid, adultii la fel (mi-as fi dorit si o salata cu rosii la puiul asta, dar deh, vara-i departe ) asa ca ma declar multumita.

Reteta e foarte simpla si rapida si va poate salva la nevoie.

O sa incerc si cu ciupercute la cuptor, broccoli sau conopida ca garnitura  sau chiar cu susan in loc de migdale. Nu mi-e prea clar cu ce ar merge susanul mai bine, cu iaurt sau cu mustar, asa ca o sa le incerc pe amandoua.

Sa aveti pofta!