Am tot amanat sa scriu despre cartile preferate ale copiilor mei, dar am observat ca sunt oameni care cauta idei de carti, de cadou sau nu neaparat, in functie de varsta si preferintele copiilor. Andrei (4 ani) iubeste Pozna lui Jackie, de la edituracarteacopiilor.ro . O iubeste atat de mult cat merge sa o folosim si pe post de distragere a atentiei (inca), atunci cand e obosit sau nemultumit. Ii trece plansul numarand ursuleti sau ascultand povestea, pe care o stie pe de rost, se distreaza de fiecare data la ultima pagina, cand ajunge la ursuleti domind, pentru ca i-am spus ca el doarme ca nazdravana Jackie, deasupra paturii, si-mi arata cu mandrie -”asa dorm eu”.

E la varsta la care e tare nemultumit cand asculta o alta varianta a povestii, diferita de ce stie el. Asa se intampla cu Cei trei purcelusi sau Pinocchio, care nu sunt in carte ca varianta de la gradi:). Imi place sa-l las sa ma corecteze si sa-mi spuna de fiecare data ”cum e corect in poveste”, nu cum gasim in carte:)

In continuare ii place Peter Pan, in varianta de la Adevarul, se distreaza pe seama capitanului Hook si-l cauta pe crocodilul care a inghitit ceasul.

In ce priveste cartile de colorat acum e intr-o perioada in care nu-l mai intereseaza. Probabil va trece dar acum cum ii vine sa deseneze cere repede o foaie si e nevoie de mult prea multa imaginatie sa intelegi ce e in desen (Micul print, ce sa mai :)). Ii place insa sa-mi povesteasca pe indelete ce e in desen, asa ca s-a rezolvat problema. O sa mai cautam zilele astea o poveste la Jester sa vedem cum stam.

Similare:  10 mii de euro pentru a salva un copil

Ii mai plac cartile cu cifre, gen Sa invatam cifrele de la Teora, literele inca nu-l intereseaza in mod deosebit, dar nu-i timpul trecut.

Voi reveni pe tema asta.

Voi ce carti recomandati?

 

P: Ajută-ţi copilul să fie cel mai bun din clasă. Vezi aici cum

taguri, , , , , , , ,

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.