Chiar daca nu e suficient de cald au aparut verdeturile de primavara si nu puteam sa le ocolesc. Untisor, leurda, marar si leustean (atat de fragede) si, binenteles, urzici.

untisor

 

Urzici

Urzicile alese de iarba uscata si spalate in multa apa le-am fiert in apa clocotita deja pentru 8-10 minute. Desi patesc asa intotdeauna de fiecare data ma intristez cand din 2 farfurii mari, cu varf de urzici crude raman 2-3 portii de urzici fierte .

praz

Un fir de praz, curatat si taiat rondele, l-am pus la calit cu purin ulei si am acoperit cu un capac, sa se inmoaie bine. Am adaugat 4 ciuperci mari, taiate bucati groase, am amestecat si am lasat sa se caleasca.

ciuperci

Am adaugat si 2 polonice de zeama de urzici si le-am mai lasat 10 minute la foc.

Am adaucat urzicile fierte si tocate putin.

urzici

Nu am avut hrean, din pacate, imi place foarte mult combinatia de urzici cu hrean. Poate data viitoare.

La urzici se potriveste foarte bine o mamaliga, langa care am pregatit si un sos de iaurt cu verdeturi (usturoi verde, marar si leustean). Ma dau in vant dupa sosul asta de iaurt 🙂

usturoi verde, marar si leustean

sos de iaurt cu verdeata

Si iata rezultatul final:

urzici cu mamaliga si iaurt

Sa aveti pofta si sa va fie de bine!

Similare:  Primavara, de George Toparceanu
taguri, , , , ,

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.