De mult timp am vrut sa scriu pe tema asta, dar am amanat mereu.Nu e un subiect placut, si nu prea am habar de ce oamenii procedeaza asa. Vorbesc de oamenii care mananca prn supermarket si pleaca de acolo satui, cum s-ar zice. Din totdeauna am vazut prin supermarket ambalaje aruncate, de mancare sau sticle de cola, ascunse printre rafturi. Nu prea stiu cum sa reactionez, daca paza magazinului nu e interesata asta e. Nu e problema mea. La fructe nu vazusem insa oameni care sa manance de pe raft. Cand am ajuns prima data in Real am vazut cred prima data  un personaj care isi descheiase haina in dreptul raftului cu struguri, sa acopere ceva din raft, si manca boaba cu boaba. Eu asteptam sa plece sa pot sa mai gasesc vreun strugure intreg sa mi-l pun in punga.Destul de bulversata am fost atunci. Oare pur si simplu ii era foame? daca ii era atat de foame tinea cura cu struguri? Oamenii care nu prea au bani de mancare totusi mananca totusi hrana sanatoasa? chiar daca nespalata. Habar nu am. Nu gasesc un raspuns. Cunosc insa destui oameni care au zile in care nu le ajung banii de paine, dar nu s-ar duce niciodata sa sterpeleasca de pe rafturi in supermarket. Ma rog, unii ar zice ca foamea te invata. Chiar nu stiu..

Saptamana trecuta o doamna trecuta de 55 de ani gusta merele din cutiile de la Auchan. Ma uitam socata la ea si nu intelegeam. Totusi, merele nu-s asa curate! Doamna vede nedumerirea mea si imi spune :”Am vrut sa vad daca-s bune. Sunt dulci si zemoase.”

Daca aveti vreo explicatie va raman recunoscatoare!

Binenteles ca eu, care merg cu copiii la cumparaturi, nu pot sa nu-i las sa manance vreun croissant sau un biscuite, cand intarziem prea mult. Evident, am platit de fiecare data. Cu toate astea, un badyguard de la Auchan a facut o criza cand a vazut ca Mara vrea sa manance un croissant.

tags, , , , , ,