Tarta cu legume si branza

Am gasit multe retete gustoase si interesante in cartea lui Claire Pinson “Vreau sa slabesc .. si sa nu ma mai ingras!” . Astazi am incercat placinta de legume si branza si sunt foarte incantata de rezultat. Este delicioasa si sanatoasa, au mancat si copiii, deci o voi face mai des.Am folosit: 2 cepe potrivite ca marime, o jumatate de telina, 4-5 fire de praz, 6-8 ciuperci albe mari, 3 oua, 20 g fulgi de ovaz, 100 g crema de branza dietetica, patrunjel verde si un praf de sare.

Procedeul e simplu, curatarea si maruntirea legumelor e un pic migaloasa.

Legumele se curata si se toaca marunt, prazul se taie rondele.

Intr-o tigaie antiaderenta se calesc ceapa, prazul si telina, cand ceapa e aurie se adauga si ciupercile tocate marunt, se amesteca si se mai tin putin pe foc, sa se inmoaie si ciupercile, apoi se iau de pe foc.

Ouale se bat cu furculita, se amesteca bine cu fulgii de ovaz, apoi cu branza si legumele, pana se omogenizeaza.

Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coace cam 30-35 min la foc mediu.

Se serveste calda,cu salata verde, ca aperitiv dar si ca fel principal.

tags, , , , , , , , , ,