Un desert racoritor si usor de pregatit, foarte potrivit pentru zilele astea toride. Il aveam in plan inca de la tortul diplomat de portocale dar nu am apucat sa-l fac pana acum.

Am folosit 500 ml lapte, 500 ml smantana pentru frisca, 5 galbenusuri, gelatina pentru 500 ml de lichid, 300 g zahar, zmeura congelata si afine proaspete.

Am pregatit o crema de oua, punand la bain marine (un vas deasupra altui vas cu apa clocotita, care sa aiba stabilitate pentru ca trebuie sa tot invartim) galbenusurile cu zaharul si adaugand putin cate putin laptele fierbinte. Gelatina am inmuiat-o inainte in putina apa rece. Cand crema a inceput sa se ingroase si sa clocoteascaam luat-o de pe foc si am lasat-o sa se mai raceasca putin, apoi am adaugat gelatina si am amestecat pana s-a dizolvat.

Am batut frisca si am amestecat-o cu crema dupa ce aceasta s-a mai racit.

Am pregatit niste castronase mici de diferite forme (mar si para) ai am pus in ele piure de zmeura congelata iar in altele afine intregi, in strat subtire, apoi am turnat crema. Daca aveam putina rabdare si puneam intai un strat mic de crema peste fructe si asteptam sa se mai intareasca inainte de a umple vasele as fi obtinut un plus la aspect, fructele s-ar fi vazut mai bine in preparat. Eu insa le-am umplut si le-am dat la rece.

Ca sa le scot din forma am trecut usor pe margine cu un cutit, apoi am asezat farfuria deasupra si am rasturnat. Am citit si de trucul cu scufundat in apa calda dar nu a mai fost nevoie.

Racoare placuta si sa aveti pofta!

 

taguri, , , , , ,

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.