Zilele trecute mi-au atras atentia pachetelele cu Craciun fericit ale lui Adi Hadean si iata ca am si reusit sa le incerc. Andrei adora sa se joace cu aluatul si mereu vrea sa facem o prajitura, chiar daca nu o si gusta de fiecare data. De data asta am avut noroc, toata lumea a mancat pachetele (mie mi-au iesit un soi de cornulete ) si toata lumea a fost trista cand s-au terminat 🙂

Reteta nu e complicata, singurul dezavantaj e ca aluatul trebuie sa stea la rece cel putin cateva ore.

Galbenusurile se amesteca cu untul si faina pana se obtine un aluat omogen, care trebuie sa se odihneasca la rece. L-am lasat pana ziua urmatoare.

A doua zi am macinat nucile, am batut albusurile (nu ca la bezea, mai domol) cu zaharul si le-am amestecat cu nuci, si gata umplutura.

 

Partea grea abia acum incepe, pentru ca sunt antitalent la impachetat :). Nu au iesit pachetele, asa cu fundita ca ale lui Adi, ci un soi de cornulete, foarte gustoase insa, moi si nu foarte dulci, doar in interior. Am folosit putina faina si hartie de copt ca sa reusesc sa le pun in tava.

Dar ajutoarele nu m-au lasat, asa ca ne-am descurcat onorabil 🙂

 

Se topesc in gura, nu alta. Umplutura e o surpriza foarte placuta , o spuma tare de nuci, nu foarte dulce, in contrast cu aluatul subtire si fraged.
Nu sunt speciale de Craciun dar sunt potrivite pentru orice ocazie in care ne intalnim cu cei dragi (deci si de Sarbatori) si sunt excelente si cu o cana de lapte dar si cu un pahar de vin bun.

tags, , , , , ,