negresa ciocolatoasa marmorata cu iaurt

Cautand o reteta rapida cu multa ciocolata m-am oprit la Cheesecake brownie, cara arata senzational si avea destula ciocolata pentru gustul meu. Sigur ca am facut cateva modificari, n-am obtinut aspectul care ma convinsese (dau vina pe cuptor aici), dar rezultatele i-au multumit pe mofturosi si prajitura s-a terminat rapid, asa ca voi avea timp sa exersez.negresa marmorata

Prepararea e foarte simpla. Am pus la topit in bain-marie 300 g ciocolata rupta (200 g ciocolata dark+100 g ciocolata cu lapte, dupa cum aveam in casa) si 200 g unt taiat cubulete si am amestecat cu grija pana s-a topit si omogenizat. Bain-marie imi parea complicat dar, dupa ce am ars niste ciocolata incercand sa o topesc nu mai topesc ciocolata altfel ( direct pe foc mic mic mic )si nici complicat nu e deloc. Trebuie doar sa potrivesti 2 vase – cratite sau cratita si bol de inox, care sa aiba o oarecare stabilitate cand stau una intr-alta sa poti amesteca in cea de deasupra chiar cand e flacara dedesubt. In vasul de pe flacara se pune apa si cand aceasta clocoteste se reduce focul si se amesteca si se supravegheaza cu atentie bolul/vasul de deasupra in care se afla ciocolata sau unt sau diferite creme/sosuri.

 

unt si ciocolataAm lasat ciocolata sa se racoreasca putin si am separat albusurile si galbenusurile de la 3 oua. Albusurile le-am batut putin cu 150 g zahar pudra, apoi am adaugat si galbenusurile.

oua batute

Am turnat ciocolata putin cate putin si am continuat sa amestec cu telul.

DSC_0518-012Apoi am adaugat faina in ploaie 🙂 , cam 250 g de faina, si am amestecat usor sa se omogenizese, tot cu telul.

In vasul in care am topit ciocolata am amestecat 250 g crema de iaurt cu 70 g zahar pudra si un ou. Data viitoare voi incerca si cu crema de branza.

Am turnat compozitia cu ciocolata in tava de la aragaz, pe hartie de copt, si am intins-o in toata tava. Deasupra am trasat linii cu amestecul de iaurt, neuniforme, apoi m-am jucat cu lingura amestecand pentru efectul marmorat.

chec marmorat

Am bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de min dar cred ca termometrul de la cuptorul meu nu mai functioneaza corect si am rumenit-o cam mult.

Am lasat-o sa se raceasca in tava aproape o ora.

negresa marmorata

negresa marmorata

negresa marmorata

negresa marmorata

 

Sa aveti pofta si sa o impartiti cu cei dragi!

 

 

taguri, , , , , ,

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.