Ca o gurmanda recunoscuta ce sunt m-am gandit de mai multe ori ca ar merita sa incerc sa fac croissant. Croissant cald cu cafea si dulceata la micul dejun, suna foarte bine pentru mine.

Iata ca in weekendul asta am prins curaj si m-am apucat de treaba. Am mers din pacate pe mana lui google si m-a convins prima lui optiune, desi am realizat abia mai tarziu ca trebuia macar sa caut pe site-uri frantuzesti. Toate suna bine si frumos, mai putin timpul de lucru care nu e deloc incurajator: framanti, lasi 2 ore la rece, impachetezi, iar 2 ore la rece si tot asa. Cu toate astea nu m-am descurajat. Am framantat si impachetat si am avut multa multa rabdare, fara nici un rezultat insa.

Probabil am facut erori dar concluzia mea e clara: slava Domnului ca exista cofetari/patiseri pe lumea asta 🙂

Ce am obtinut eu nu seamana deloc cu un croissant, si nu numai dupa aspect. Nici la gust nu seamana cu mai nimic, nici macar cu un corn. Nu e oribil la gust dar nu e ce doream.

[nggallery id=18]

tags, ,