rata cu gutui

rata cu gutui

De cateva zile am o jucarie noua in bucatarie, multumita Philips Romania si www.gustos.ro. O studiez pe indelete, am inceput cu cateva retete din cartea de retete care insoteste oala minune, apoi am prins ceva curaj si am incercat si altceva. Asa am ajuns la rata cu gutui, o minunatie. Am mai gatit pana acum rata, dar nu cu gutui, insa tentatia era mare. Eram putin suparata de teama ca rata mea nu incape intreaga in Multicooker, asa ca am indepartat copanele de rata, ca sa fiu sigura ca e suficient loc.

Prepararea este foarte simpla si multumita Multicooker nici nu mai imi fac griji ca uit rata prea mult in cuptor si o ard.
Citește continuarea »

0028

Nu toata lumea iubeste frumusetile astea pufoase si parfumate. Mie imi plac la nebunie si sunt mereu in cautare de retete care sa le puna in valoare. Sunt norocoasa pentru ca zilele astea chiar le-am gatit in 2 moduri speciale si sunt mai mult de incantata de rezultat.

Chutney de gutui e total diferit de tot ce stiam despre gutui. Nu li se pierde aroma dar combinatiile de gusturi, mai mult picante si acrisoare decat dulci iti lasa o impresie foarte puternica de care sa-ti amintesti cu drag.

Prepararea e foarte simpla si nici nu e nevoie de ingrediente exotice, mai ales ca ghimbirul se gaseste prin majoritatea supermarketurilor. E drept ca e recomandat si un piper roz, sau macar alb, pe care eu nu l-am avut, o sa-l folosesc data viitoare.
Citește continuarea »

0026

Mi-a luat destul de mult timp sa inteleg ce inseamna sa mananci fructele si legumele in sezon. Niciodata merele nu mai sunt atat de pline de suc si de arome ca acum, toamna, proaspat culese din mar, usor atinse de bruma daca se poate. Niciodata ardeiul kapia nu te impoasca cu arome, niciodata conopida nu e mai frageda, de-ti vine sa musti din ea ca din mar. La pepene sau la rosii e mai simplu, toata lumea stie ca sunt mai aromate in sezon. Dar la telina recunosc ca nu vazusem mare diferenta. Ba chiar o vreme o evitam teribil, de cand cu uriasele teline de supermarket, cu consistenta si arome de.. carton.Pentru salata de telina, cu mar si morcov, merge si telina aia uriasa, pentru ca marul are suficienta dulceata si suc sa acopere telina fada, dar la altceva nu m-am bagat.  Dar iata mi-am facut curaj sa iau si teline micute si urate, de la tarani, sa ii mai dau o sansa legumei pe care nu prea o cunosteam si nu stiam de unde sa o apuc. Si am gatit-o intr-un sos de legume, care de atunci  imi aminteste mereu de toamna bogata, si nu puteam sa nu il gatesc si in toamna asta. Mai ales ca am avut telina proaspta culeasa de mine din gradina parintilor mei.
Citește continuarea »