Desi a inceput scoala de 2 saptamani am cam fost scutita de teme. Mara isi face temele la after scool, cu doamna invatatoare, care are o nemarginita rabdare si cunoaste nenumarate trucuri de captat atentia prichindeilor. Dar iata ca o zi cu indigestie si probleme stomacale o retine acasa pe scolarita, si, evident, avem teme de recuperat. Foarte greu in cazul nostru, chiar daca am avut un weekend la dispozitie, pentru ca noi avem timp total limitat, mai exact ora de somn a lui Andrei.
Cum sambata Andrei nu a vrut sa doarma iata ca ne ramane doar duminica. Zis si facut, ne apucam.
Ca o mamica incepatoare in ale temelor, asta e prima noastra tema impreuna (am mai avut noi niste teme la gradi, dar asta e prima de scoala), vin eu cu ideea “geniala” sa scriem intai pe un maculator, sa se mai obisnuiasca mana. La inceput toate bune si frumoase. A incercat si stiloul meu si inca unul, aproape ca a umplut 3 randuri de “carlig ascutit” in joaca, scris frumusel, corect.
La trecerea pe caietul de teme insa mana era deja obosita. Primul rand scris cu greu, pauze dupa fiecare rand, enspe motive de distras atentia.
Ideea nu e ca tema nu a fost facuta bine. Per total a iesit bine, ne-am dezvatat si de pic pe care il urasc si care a tentat-o pe Mara foarte tare ca a vazut la colegi si care strica 2 pagini fata/verso cand e folosit, insa am obosit-o inutil inainte sa ne apucam de treaba.
Mi-am amintit si de temele mele din clasa intai, de bataia pe care mi-o amintea mama dupa ani si ani pe care am luat-o ca nu intelegeam cum trebuie multimile, de bataile pe care le iau multi copii la teme pentru ca ii lasa nervii pe adulti, si m-am intristat dar m-am bucurat foarte tare cand mi-a spus Mara, dupa ce initial i-a venit sa planga de ciuda ca i-am atras atentia ca a scris cam multe strambe pe un singur rand: “Tu nu vezi ca ma straduiesc foarte mult? Fac tot de pot.” Sunt linistita pentru ca stiu ca se straduieste cat de mult poate. Si stiu ca poate foarte mult.

P.S. Citesc ca si Cristina a facut teme cu scolari 🙂

tags, , ,