De data asta am progresat, mi-a iesit mult mai bine tarta de ciocolata a lui Jamie si stiu cum sa iasa si mai bine data viitoare 🙂
De preparat se prepara usor, secretul e la cuptor.
Tarta de ciocolata Jamie Oliver
Aluatul se da la rece, dupa ce e pus in tava se tine la congelator mai bine de o jumatate de ora, dupa care se coace. La cuptor a cam crescut, evident neuniform, drept pentru care data viitoare voi pune deasupra, pe o hartie de copt, boabe de fasole asezate uniform, pentru a-l impiedica sa fie denivelat (acesta era secretul). Se coace pana se intareste ca un biscuit, dupa care se adauga crema si se coace pana tremura usor daca e atins vasul. Crema se va intari dupa ce se raceste.
Tarta este foarte buna pentru iubitorii de ciocolata neagra. Daca nu va place ciocolata neagra chiar nu cred ca are rost sa incercati, eventual folositi ciocolata cu lapte daca sunteti dispusi la experimente. Pentru mine e perfecta asa cum e.
In cartea lui Jamie erau trecute 10 portii la cantitatile astea, eu am facut mai multe, poate si din cauza ca aveam si tort si nu putea nimeni sa manance portii prea mari.
2 Comentarii
ella a comentat...
Ce sa spun?? E foarte explicita!!! NU AM INTELES NIMIC!!! Cum as putea sa ma apuc s-o fac cand nu spui nimic de cantitati si metoda de lucru? Dor niste poze nu sunt suficiente… parerea mea
liladoarea a comentat...
Cantitatile sunt cele din articolul catre care am pus link-ul:
Ingrediente pentru 10 portii:
– pentru blat: 325 g unt nesarat, 225 g zahar tos, 565 g faina, 3 oua , 65 g cacao, un praf de sare;
– pentru umplutura: 200 ml lapte integral, 565 ml frisca nebatuta, 65 g zahar tos, 350 g ciocolata cu 70 % cacao, 2 oua.
Imi pare rau ca nu am explicat suficient.Raspund la intrebari pas cu pas, astept intrebarile.
Spor!