Dupa ce l-am intalnit pe maestrul Jakob Hausmann la Atelierul de ciocolata Heidi l-am vazut gatind si la TVR si am inceput sa caut printre retetele sale. Pentru inceput am ales tortul de mere ca sursa de inspiratire. Nu am avut Calvados si nici fulgi de migdale, am folosit migdale maruntite dar sunt tare incantata de rezultat si sigur o sa fac mai des tortul asta. Recunosc ca a fost pentru mine o noutate integrarea merelor rase in aluat dar a iesit o prajitura delicioasa, usor acrisoara de la gemul de caise, foarte putin dulce si foarte consistenta ( de la migdale cred ca i se trage).

Prepararea e foarte simpla. Am dat merele pe razatoare, fara a indeparta coaja, pentru ca asa imi place mie. Banuiesc ca rezultatul e mai fin fara coaja, asa ca, daca va place, indepartati coaja. Am adaugat zeama de lamaie si am lasat merele sa se odihneasca.

Pentru ca mixerul meu se odihneste am frecat untul (la temperatura camerei ) cu zaharul, am adaugat ouale, pe rand, pana la omogenizare, apoi faina,praful de copt, migdalele si la sfarsit merele.

Am copt in tava unsa cu unt cam o ora la foc mediu, am incercat cu scobitoarea pana a iesit curata din aluat, apoi am lasat sa se raceasca.

Prajitura am uns-o cu gem de caise usor incalzit, ca sa fie mai lichid, si deasupra am presarat migdale sfaramate, pentru ca nu am avut fulgi de migdale.



Prajitura merge de minune la cafea. Incercati!

Similare:  Desert de vara: Prajitura de ciocolata cu crema de vanilie
taguri, , , , ,

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.