Am descoperit recent placinta cu creier si a devenit usor favorita copiilor mei. Se prepara usor si este foarte satioasa.

Am folosit cam 100 g unt topit, 2 oua si 150 ml apa, un praf de sare si faiana cat cuprinde, cam 400 g as zice, dar nu am cantarit, toate astea pentru foaia de placinta, si 500-600 g creier proaspat (din Auchan), o ceapa, o legatura de usturoi verse, cimbru uscat, sare, o legatura de patrunjel verde.

Aluatul se prepara usor si nu l-am framantat foarte mult. Intr-un bol am turnat untul topit, ouale si sarea, apoi am adaugat faina si am inceput sa framant sa se omogenizeze. Am turnat apa putin cate putin, si faina, pana am obtinut un aluat elastic, pe care l-am intins cu vergeaua pe o foaie de copt.

Am calit usor ceapa tocata marunt in 2 linguri de ulei, am adaugat usturoiul verse tocat marunt si am luat de pe foc. Am adaugat creierul taiat bucati, sare, cimbru, patrunjel tocat si am amestecat.

Intr-o forma rotunda (eu am folosit o cratita) am asezat foaia de copt si foaia de aluat, cu margini usor in afara. Am pus in interior umplutura cu creier si am acoperit-o cu o parte de foaie, ca un calzone. Alta data am facut 2 foi, una am folosit-o drept capac, dar acum am avut mai putin creier si o singura foaie a fost suficienta.

 

Am copt cam 30 min la 200 de grade.

 

 

Sa aveti pofta!

tags, , ,