Stiti deja ca ma invart prin parcuri destul de des:) Ce-mi aud urechile insa, greu de povestit de multe ori. Mi-e foarte greu sa inteleg uneori “lumea adultilor”care se invarte in jurul copiilor. Trecem fara comentarii peste fumul gros de tigara sau cojile de seminte cu care adultii, in grija lor parinteasca, isi inconjoara copiii aflati la locul de joaca. Poate fumul e tigara alunga tantarii, cine poate stii exact?

Sa revenim la perle culese din parc. Un tata suparat il scotea pe fiu din parc, spunand: “Nu te mai aduc in parcul asta, aici sunt numai copii tampiti.”

Dar alta e capodopera, o imagine pe care cu greu pot sa o uit: un tata tinerel, plin de muschi, striga si ameninta un pusti cam de 7 ani: “Daca te mai apropii de fi-mea iti sparg fata ma’ , ai inteles? Te sparg, dobitocule. De ce o impingi?”

Ce-i invatam noi pe copiii astia in situatii de genul asta?

Similare:  Filme pentru copii
taguri, , , ,

  4 Comentarii


   

 • Dan a comentat...


  Pe urma ne miram foarte tare de unde au invatat copiii sa fie asa de rai… violenti.


 •  

 • lila a comentat...


  Pe unde te uiti violenta in floare: desene, jocuri, filme. Iar noi, adultii, suntem din ce in ce mai violenti. La asa model..


 •  

 • Claudia a comentat...


  o faza de ieri:
  un tata cu un baietel in brate, impingea o tricicleta…baietelul plangea si se vedea ca se lovise la picior
  R al meu se uita cu o fata plina de compasiune la copil si tatal, vaznad ca se uita lumea la ei, a impins bicicleta, izbind-o puternic de asfalt si a strigat la copil:”daca stateai in ea, nu mai cadeai!!”…copilul a inceput sa planga si mai tare…iar R, nu a mai vrut sa mergem in acea directie
  “acolo pange bebe”…
  si asta nu e o situatie singulara…din pacate!


 •  

 • lila a comentat...


  nu e singulara deloc.
  Ma uitam cu groaza la taticul de care spuneam, ca era in stare sa-l bata rau pe copilul care o impinsese pe odrasla lui. Si am vazut multe cazuri de gen: tati, m-a impins. Cine, el? las ca-i sparg eu fatza. Animal ce esti, daca te prind iti rup picioarele.
  Ce sa na mai chinuim sa-i invatam sa-si rezolve singuri conflictele. Are tata muschi pentru amandoi..

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.