Ma uit de cateva zile la PaprikaTv. Sunt putine emisiuni tv care imi plac, la loc de frunte sunt science/medical, travel si culinar.
Ce ma amuza foarte tare e cum se straduiesc unii sa faca emisiune culinara dar nu pot depasi stadiul de informare. Pentru ei conteaza sa fie blatul de lucru curat, sa aiba uniforma scrobita si sa nu cumva sa se manjeasca de sos. Nu contest ca sunt buni bucatari, dar emisiunile astea asa scortoase nu le fac nici francezii, care sunt foarte stricti in bucatarie. Pasiunea trece prin ecranul tv :d

jamie oliver

Jamie si multi altii care fac spectacol de televiziune din gatit pun pasiune in tot ce fac. Am vazut o emisune a lui Jamie despre fasole si am ramas salivand, am mers sa gatesc si eu fasole desi nu-mi amintesc sa fii gatit anul asta si la noi in casa nu manca nimeni :d Nu mai vorbesc de faptul ca totul incepea in gradina, nici nu am observat ce frumoase sunt florile de fasole. Cand vine din pasiune totul merge firesc, dispare tracul si oamenilor le place ce vad, se relaxeaza si ei. Si, mai ales, daca intelegi de ce pui ceva si nu altceva in mancare gatitul devine mai usor si mai palpabil si pentru noi, muritorii de rnad, care nu avem stele Michelin dar vrem sa gatim si sa mancam.
Stiu ca multa lume detesta modul in care Jamie amesteca salata cu mainile sau altele asemenea, dar zau daca as putea gati cu manusi si cu penseta in mana. Toate ar avea gust de medicament si m-as teme sa respir sa nu alterez probele de mancare. Daca nu simti aromele ce rost are sa le mai adaugi in mancare?
Bine, am vazut si vedete autohtone care erau foarte hotarate sa mamance sanatos si incercau sa ne convinga cum ca pastele fierte la microunde sunt o mancare sanatoasa, dar m-am amuzat copios.

Imi place initiativa Paprika dar in ce priveste bucatari romani ar trebui sa mai caute. Oare cum de nu-l au pe Adrian Hadean, care numa’ daca te uiti la pozele facute de el in timp ce gateste te-a convins 😀

Sursa foto

tags, , , , , ,