Spaghetti cu creveti

Am promis poze cu crevetii cu mustati de un metru. Mustatile nu se vad in poza, trebuie sa ma credeti pe cuvant 🙂 .

Souflaki

O noua pasiune, in special pentru copii, a fost souflaki, frigarui, in special de pui.

calamar

Calamar demential, la o terasa langa plaja in Afitos. Nota 20 😀

fresh fish

Si peste proaspat, pe malul marii 🙂

greksalad

 

Si, evident salata greceasca, de obicei pentru 2 sau mai multe peroane, cu variatiuni – unii puneau si ardei iute murat, altii ardei capia copt, altii sfecla rosie, altii ou, etc.

 

Midii pane

 

Midii pane se gaseau mai peste tot la7-8 euro portia, bune dar nu extraordinare.

Garlic salad ar mai fi una din mancarurile grecesti pe care le-am mancat acum pentru prima data, putin ciudata dar deelicioasa- un fel de icre de usturoi, habar nu am cum se prepara.

 

De remarcat ca mai la toate tavernele te intampinau cu apa rece, te serveau cu paine cu unt din partea casei, pana venea mancarea ( in diverse combinatii – paine cu unt frecat cu condimente, paine prajita, paine prajita stropita cu ullei de masline si oregano, etc). Uneori chiar si fructele de la desert erau din partea casei. Nimic care sa se compare cu serviciile de la noi.

 

Si inca ceva. Grecia este destinatie de vacanta pentru toate buzunarele. Se poate sa mergi in conditii de super lux, pe bani multi, dar si daca ai un buget limitat poti sta in conditii decente si poti manca pe saturate. Hanioti, de ex, avea si tarerne foarte ieftine, unde un meniu complet era intre 3-7 euro, deci foarte accesibil ;)Si Neos Marmaras era ceva mai accesibila, ca preturi la mancare, Afitos ceva mai scumpa.

tags, , , , , , ,